• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Boek ‘Voortleven’ Monument MH17 gepresenteerd

VIJFHUIZEN Een bijzonder boek dat op een bijzondere dag ten doop gehouden wordt. Daar is iedereen het op de zonovergoten ochtend van de 25-ste mei over eens. Het boek ‘Voortleven’ wordt gepresenteerd op de dag dat de Nederlandse en de Australische regering het besluit hebben genomen de Russische overheid aansprakelijk te stellen voor de vliegramp met de MH17.

Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen overhandigt Harold de Haan, de schrijver van het boek, de eerste exemplaren aan de mensen die het initiatief voor het boek hebben genomen. “Voortleven’ is de reis die het Nationaal Monument heeft afgelegd. Onder hen zijn ook nabestaanden. “De gesprekken met nabestaanden waren vaak heftig. De ramp heeft diepe wonden geslagen. Het gevoel van onrecht en ook verdriet zijn er bij hen nog elke dag”, laat De Haan weten. “Maar bij hen trof ik ook de wil en de kracht om door te gaan.”

In het boek komen ook leden van Stichting Vliegramp MH17 en van Stichting Monument MH17 aan het woord. Evenals de voorzitter van Stichting Vrienden van het Monument die vertelt waarom de vele vrijwilligers het monument onderhouden. De indrukwekkende toespraak van pastoor Jules Dresmé, uitgesproken bij de onthulling van het monument, is eveneens opgenomen. Het boek is na 25 mei in de boekwinkel verkrijgbaar.

Meer nieuws en reacties komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.