• Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore

Boekuwzending.com wint ondernemersprijs 2017

HAARLEMMERMEER Ze hoopten er stiekem al op, maar toch superblij was het ondernemersechtpaar Margreet en Rik Balder toen afgelopen vrijdag tijdens het tiende MeerBusinesGala 2.0 bekend werd gemaakt dat zij uitgekozen waren tot de beste ondernemers van het jaar 2017. Een hoogtepunt met confetti, tromgeroffel en vuurwerk waar bijna 300 lokale ondernemers, wethouders en de nieuwe burgemeester Onno Hoes getuige van waren. Het is de eerste keer dat een winnaar unaniem is gekozen, volgens jurylid Andrea van de Graaf.

"Het is supertof om hier naast de nieuwe burgemeester te staan," aldus een enthousiaste Rik Balder van Boekuwzending.com uit Nieuw-Vennep. Hoes beloofde om als eerste bij Boek uwzending.com langs te gaan om zelf te ervaren wat voor vakmanschap er allemaal is in de Haarlemmermeer. Inmiddels heeft hij zelf al ontdekt dat hier een heel ander ondernemersklimaat heerst dan in Maastricht. Hoes trok wel een vergelijking met Brabant waar ook veel familiebedrijven zijn die vaak samenwerken. De polder voelt voor hem als een 'warm bad'.

BETER DAN GISTEREN Balder: "Ik wil elke dag beter zijn dan gisteren. Ik ga met alles altijd uit van winst. Of het nou om zaken doen gaat of om voetballen. Deze prijs is een mooie bekroning op ons 10-jarig jubileum. We hebben een heel mooi jaar achter de rug. Alle records hebben we verbroken op alle gebieden. Een mijlpaal! Deze prijs is een stimulans om door te groeien. Het geeft een extra boost en een bevestiging dat we op de goede weg zijn." Bader's ambitie? "In 2027 een multinational worden," zegt hij vol vertrouwen.

Boekuwzending.com was een van de vier genomineerden. Ook Stuk Art, Doelen Coach Service en Mindwize waren in de race voor de felbegeerde ondernemersprijs. De deskundige jury heeft zich bij haar keuze laten leiden door een aantal pijlers: duurzaam ondernemen, maatschappelijke verantwoordelijkheid, de winst, durf, daadkracht en doorzettingsvermogen. Juryvoorzitter en wethouder Ap Reinders: "Als je genomineerd bent, heb je eigenlijk ook al gewonnen."

SHOWDANS Ook MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma kijkt terug op een zeer geslaagd netwerkspektakel in de sfeervolle ambiance van het Novotel in Hoofddorp, waar alles tot in de puntjes was geregeld. "Dit is mijn derde gala en ik ben trots dat een team van specialisten dit gala mede mogelijk heeft gemaakt. We wilden dit jaar meer spektakel in het gala brengen en met name focussen op de genomineerden." De opening van het gala begon dan ook met moderne showdans van danseressen van Dylana's Dance Centre uit Nieuw-Vennep. Lidwien Meeus stond als presentatrice in de spotlights en kondigde even later een muzikaal intermezzo aan en de jonge veelbelovende talenten van Pier-K. "We hebben dit jaar weer nadrukkelijk gekozen voor deelname van lokale bedrijven en organisaties in onze gemeente," aldus Tolsma.

Na het culinaire diner en de bekenmaking van de winnaar was er een programma op het Galaxy Dek van dj William Reitsma. Het volgende MeerBusinesGala staat gepland op vrijdag 14 december.