Bouw noodopvang nu echt begonnen

VIJFHUIZEN Sinds enkele dagen is het 'op locatie' een drukte van belang. Aan de achterzijde van Expo Haarlemmermeer wordt met man en macht gewerkt. Het is duidelijk: de bouw van de noodopvang voor maximaal 300 vluchtelingen is nu echt begonnen.

In totaal komen op het terrein tussen Expo Haarlemmermeer en de Geniedijk zeven paviljoens te staan voor huisvesting, douches en toiletten en recreatie en andere zaken. Op verzoek van de begeleidingsgroep van Vijfhuizen loopt de toegangsroute niet langs het fietspad langs de Geniedijk zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar langs het Expogebouw. Bezoekers van het Floriadepark en bezoekers en bewoners van de noodopvang worden gescheiden van elkaar.

Adjunct-locatiemanager Adrie Walen is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de noodopvang bij Vijfhuizen. Hij is tevreden over de voortgang van de bouw, maar zegt hij: "Er moet nog heel veel gebeuren voordat we op 6 mei de inwoners van Vijfhuizen kennis kunnen laten maken met de noodopvang. Gezondheidscentrum, ict-middelen, sanitair, de bouw is één grote logistieke operatie." Walen verwacht dat vanaf 9 mei de instroom van vluchtelingen begint.

Meer nieuws komende week in de papieren versie van HCnieuws.nl.