• Trudy Witteman

Broedende vogels geen belemmering voor Mud Masters

HOOFDDORP De gemeente gaat maaregelen nemen om broedende vogels tijdens het populaire evenement Mud Masters in Vijfhuizen ongehinderd hun eieren te laten uitbroeden. Dat heeft wethouder Adam Elzakalai donderdag tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van PvdA-raadslid Willem Klijn.

Vorig jaar werd Mud Masters begin maart gehouden maar dit jaar staat het evenement voor het weekend van 22 en 23 april op het programma. Dan is officieel het vogelbroedseizoen begonnen en mogen er normaal gesproken geen lawaaiierige activiteiten worden gehouden in het gebied. PvdA'er Klijn wilde weten of er al een vergunning aan Mud Masters is verleend en of er mogelijk ook een ontheffing nodig is om het evenement sowieso te mogen houden.

Wethouder Elzakalai antwoordde dat er wel een vergunning is aangevraagd maar nog niet verleend. Volgens hem kan Mud Masters gewoon doorgaan eind april, omdat de gemeente specifieke maatregelen gaat nemen zodat het evenement geen negatief effect heeft op broedende vogels. Welke maatregelen dat zijn, kon de wethouder niet precies zeggen.