• pr

Buitengebied Haarlemmermeer krijgt glasvezel

HAARLEMMERMEER In februari is GlasDraad gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Haarlemmermeer te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Haarlemmermeer direct begint met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Op 15 februari werd de campagne van GlasDraad Haarlemmermeer enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct aanmelden voor glasvezel. In samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad-glasvezelteam werd de grens van 50 procent in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

"Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt," aldus GlasDraad-campagneleider Henk Jan Witteveen. Ook zijn collega Sjouke van Dijk is enthousiast over deze vraagbundeling: "We hebben veel positieve berichten ontvangen tijdens de campagne en afgelopen dagen. Bewoners en ondernemers zijn gewoon blij dat glasvezel en daarmee supersnel internet straks een feit is."

Inmiddels is GlasDraad Haarlemmermeer druk in overleg met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol te realiseren. Over twee weken worden de benodigde materialen besteld en voor de zomer zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt. De planning is dat een deel van de bewoners al in het eerste kwartaal van 2020 wordt voorzien van glasvezel.

Doordat de vraagbundeling in dit buitengebied succesvol is afgesloten, gaat GlasDraad Haarlemmermeer direct verder met een tweede vraagbundeling in de regio. Bewoners en ondernemers van de kleine kernen (dat wil zeggen tot ongeveer 500 woningen) in Haarlemmermeer kunnen zich binnenkort ook aanmelden voor glasvezel.