• MARGOOOSTERVEEN

Burgemeester deed wel aangifte tegen Forza!

HOOFDDORP Burgemeester Theo Weterings heeft al op 19 juni aangifte gedaan tegen Forza! Dat heeft hij vrijdag aan de Forza!-raadsleden Paul Meijer en Michel van Dijk laten weten. Weterings heeft zijn excuses aangeboden dat hij dit niet eerder heeft gemeld, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De aangifte werd gedaan vanwege het vermoeden van een valse factuur in de administratie van Forza! De burgemeester legde deze kwestie voor aan de officier van justitie in Haarlem die aanraadde om aangifte te doen, aldus de zegsman van de gemeente.

Volgens fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! heeft de burgemeester begin deze week nog stellig ontkend dat er aangifte tegen Forza! of Meijer is gedaan. Volgens Forza! heeft de aangifte direct te maken met het gesprek vorige maand tussen een dronken rechercheur en een kennis van Meijer over een lopend onderzoek tegen de Forza!-voorman. De politieman zou daarin hebben gezegd dat hij Meijer in opdracht van de burgemeester 'kapot moest maken'.

De gemeentewoordvoerder ontkent met klem dat de burgemeester de bewuste rechercheur een opdracht heeft gegeven. "De burgemeester kent deze politieman niet eens. Een burgemeester gaat er ook helemaal niet over wie een strafrechtelijk onderzoek uitvoert."

De betrokken rechercheur, die is geschorst en tegen wie een integriteitsonderzoek loopt, heeft in het bewuste gesprek ook gezegd dat Paul Meijer ooit is veroordeeld voor het 'besnuiven van kleine meisjes'. Meijer zelf geeft aan dat hij van onbesproken gedrag is en geen strafblad heeft.

Meijer heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de rechercheur wegens schending van zijn ambtsgeheim en laster.