• Jos van Rooijen

Burgemeester eet broodje mee bij obs Aldoende

ZWANENBURG Burgemeester Hoes heeft woendagochtend 7 november – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg. Het bedrag is bestemd voor Stichting Kinderpostzegels die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Tijd om te genieten van het uitgebreide ontbijt had hij overigens nauwelijks, want er waren heel veel vragen over zijn werk en er werd voor hem voorgelezen uit het leesboekje 'de burgemeester'.

Alsof hij er al een beetje rekening mee had gehouden, had burgemeester Hoes voorafgaand aan zijn bezoek aan obs Aldoende thuis al goed ontbeten. Het credo van het Nationaal Schoolontbijt. Altijd met een goed ontbijt de deur uit.

Dat kwam nu goed uit, want zittend aan een goed gevulde tafel (ook met verschillende stukjes fruit) mocht burgemeester Hoes heel veel vragen beantwoorden van de kinderen die super blij waren met de komst 'van de belangrijkste man van de wereld'. Er waren zelfs kinderen die er niet van konden slapen, zo spannend vonden ze het.

De vragen varieerden van 'of hij altijd al burgemeester wilde worden?'tot 'Wat hij het leukste en minste leuke van zijn werk vindt?' En: 'Hoe zwaar is de ketting? '

De burgemeester nam er alle tijd voor en ging zelfs nog even de klassen langs om daar nog meer vragen te beantwoorden. En hij overhandigde een cheque van 300 euro, bestemd voor de stichting Kinderpostzegel die samen met het Nationaal Schoolontbijt ervoor wil zorgen dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Dus ook kinderen.