• MARGOOOSTERVEEN

Burgemeester ergert zich aan pamflet Forza! over crisisopvang

HOOFDDORP Burgemeester Theo Weterings heeft een open brief geschreven aan fractievoorzitter Paul Meijer van Forza!, waarin hij zegt zich te ergeren aan een pamflet van de partij over de opvang van vluchtelingen in de Expohal in Vijfhuizen. Volgens de burgemeester staan er in het pamflet feitelijke onjuistheden. " Ik verbaas me over deze fouten en het moet mij van het hart dat ik me ook erger aan de buitengewoon storende desinformatie", zo schrijft Weterings.

In het pamflet van Forza! staat dat de burgemeester de Expohal heeft aangewezen als noodopvang voor 400 tot 600 vluchtelingen voor minimaal drie dagen tot maximaal 6 maanden. Ook de volgende zin klopt volgens Weterings niet waar staat dat de inwoners niet om hun mening zal worden gevraagd. "Juist bij noodopvang gebeurt dat wél, evenals bij de eventuele vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) in Haarlemmermeer. Het college vindt immers dat draagvlak van groot belang", zo schrijft Weterings in de brief.

Verder staat in het pamflet 'dat de burgemeester het belang van inwoners ondergeschikt heeft gemaakt aan de verkeerde sentimenten in de samenleving en hogere politieke belangen'. Volgens burgemeester Weterings wordt door onjuiste informatie te verspreiden onnodig angst aangejaagd bij inwoners.

Weterings stelt tot slot dat Forza! het volste recht heeft om zijn mening kenbaar te maken. "Maar als daarbij feitelijke onjuistheden worden verspreid, voel ik mij als burgemeester geroepen deze recht te zetten."

Forza! beraadt zich nog op een reactie.