• Chris Soellaart

Burgemeester praat op straat met bewoners Savelsbos

HOOFDDORP Burgemeester Onno Hoes heeft vrijdag een gesprek gehad met 18 tot 20 bewoners van het geplaagde Savelsbos in Hoofddorp. Het was eigenlijk de bedoeling dat de burgemeester met enkele bewoners in hun woning zou praten, maar er ontstond spontaan een gesprek met meerderen op straat.

Uiteraard waren de bewoners opgelucht over het nieuws dat er donderdagavond een 24-jarige Hoofddorper is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autobranden die de straat afgelopen week hebben geteisterd. Zowel op 28 als 31 oktober gingen er auto's in vlammen op. Voorafgaand aan die branden vond er op 18 oktober een steekpartij plaats.

De bewoners van Savelsbos stelden het zeer op prijs dat burgemeester Hoes persoonlijk kwam vragen hoe het met hen gaat. Ook vonden ze het fijn dat ze even hun hart mochten luchten. Er heerste grote tevredenheid over de politie die dus inmiddels een verdachte heeft aangehouden. De buurt hoopt dat de rust nu is weergekeerd

De buurtbewoners zijn enorm geschrokken van de plotselinge onrust in Savelsbos. Normaal gesproken is het een rustige wijk. De autobranden en het steekincident passen helemaal niet in het beeld, aldus de bewoners 

Onno Hoes prees de saamhorigheid in de wijk. Volgens hem hebben de buurtbewoners de recente angstige gebeurtenissen goed opgepakt. Hij trok die conclusie na het gesprek.

Forza!-raadslid Michel van Dijk stelde donderdag tijdens de raadsvergadering vragen over de branden in Overbos. Volgens hem zorgen de branden voor gevoelens van onrust in de wijk.

Op sociale media doen verschillende verhalen de ronde wat de aanleiding is voor de branden. Die berichten worden niet bevestigd. Raadslid Van Dijk schreef op Twitter dat het veel weg had wat van een Intifada, zoals een opstand heet van de Palestijnen tegen de Israelische machthebbers. Die opmerking viel verkeerd bij HAP-fractievoorzitter Johan Rip, die Van Dijk om opheldering vroeg. Het politieke binnenbrandje werd snel in de kiem gesmoord.