Burgemeester Weterings bij jubilerend echtpaar De Rooij-Breedijk

SCHIPHOL Burgemeester Weterings heeft maandag 13 juli een felicitatiebezoek gebracht aan de heer en mevrouw De Rooij-Breedijk. Het bruidspaar is 60 jaar getrouwd en dat was wel een felicitatie, inclusief een fraaie bos bloemen, waard.

Alleen - daar moest hij eerst wel een wat vreemde wandelroute voor nemen: over een van de parkeerplaatsen op het terrein van Schiphol. De heer en mevrouw De Rooij wonen namelijk aan de voet van de Schipholweg, in de laatste woning op Schiphol. Daardoor is het huis alleen nog bereikbaar via een slagboom, heeft hij een vast pasje en is er voor visite een uitrijkaart. "We wonen er vanaf ons huwelijk", laat mevrouw De Rooij-Breedijk weten. Zij heeft haar latere man leren kennen op de kermis van Sloten. Daar wilde de heer De Rooij, geboren op 5 november 1926, graag met mevrouw Breedijk, geboren op 6 oktober 1931, dansen. "We hebben eerst nog een aantal jaren verkering gehad, omdat we nog geen woning hadden. Maar toen hij een baan bij de boerderij Hugo de Groot kreeg (later gesloopt, onder andere voor Schiphol) mét een huis, zijn we getrouwd. En we wonen er nog steeds met heel veel plezier. Wat ons betreft, blijven we hier tot het eind."

De ongemakken van de moeilijke onvindbaarheid en bereikbaarheid van hun twee onder een kap woning nemen ze daarbij voor lief (onder de andere 'kap' woont een van de drie kinderen). Net zoals het regelmatig bunderend geluid van startende vliegtuigen en hun steeds maar veranderende omgeving. Nu is dat door de aanpassing van het kruispunt van de A4 en A9, met als gevolg overal bergen zand, omleggingen en gewijzigde parkeerterreinen.

"We kregen zo'n beetje als eerste te horen dat we hier weg moesten, maar we zijn als laatste bewoners gebleven." De heer De Rooij, hij kwam op 3-jarige leeftijd met zijn ouders van Brabant naar Haarlemmermeer, werkt veel in zijn groentetuin. Mevrouw De Rooij heeft veel hobby's, zoals legpuzzelen, pergomano en 3D kaarten maken. Mevrouw De Rooij heeft tevens 23 jaar als vrijwilliger gewerkt in een dienstencentrum als gastvrouw. Zij is ook al eens vrijwilliger van de week geweest.

Het echtpaar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.