• Jan Aukes
  • Jan Aukes

Burgemeester Weterings feliciteert jubilerend echtpaar Tatuhey

ZWAANSHOEK De heer Nicodemus Tatuhey en mevrouw Emma Maria Tatuhey-Kaihena hebben vandaag bezoek gehad van burgemeester Theo Wetering om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Toen Nico Tatuhey 18 jaar was ontmoette hij de 16-jarige Emma Kaihena in Malang in Indonesië bij het zwembad. Door omstandigheden zijn ze elkaar daarna uit het oog verloren. In 1951 werden zij door politieke omstandigheden verscheept waarna ze in Nederland in Westerbork (kamp Schattenberg) terechtkwamen. Hier vonden Nico en Emma elkaar terug en kregen zij verkering. Drie jaar na hun verkeringstijd zijn zij getrouwd.

Vanaf hun aankomst uit Indonesië heeft het echtpaar respectievelijk gewoond in Kamp Westerbork (kamp Schattenberg), Wierden (kamp Vossenbos), Nijverdal, Den Haag om uiteindelijk in Zwaanshoek neer te strijken, waar ze nog steeds wonen.

Mevrouw Kaihena is altijd huisvrouw geweest. Nico Tatuhey heeft na zijn afstuderen, in 1954, als ingenieur en expat bij verschillende internationale bureaus gewerkt.

De meest bijzondere momenten in hun huwelijk waren de komst van hun 4 kinderen en hun 6 kleinkinderen, het leven in Den Haag en daarna in Zwaanshoek. Voor mevrouw Tatuhey was de periode die zij in Saoedi Arabië als vrouw van een expat doorbracht een heel bijzondere tijd.