• Redactie

'Bus 145 moet blijven'

BADHOEVEDORP De rechtstreekse verbinding van Badhoevedorp naar Hoofddorp via lijn 145 dreigt te verdwijnen en daarom is Marjolein Vermeulen een handtekeningenactie gestart.

In de plannen wil Connexxion per 10 december bus 145 omzetten in bus 195. Deze rijdt weliswaar dezelfde route van Lelylaan

naar Badhoevedorp visa versa maar gaat niet meer door naar Hoofddorp. In plaats daarvan rijdt de 195 via Knooppunt Schiphol- Noord naar Schiphol Airport. Wie naar Hoofddorp wil moet overstappen op knooppunt Noord.

De Badhoevedorpse Marjolein Vermeulen noemt de plannen funest voor de scholieren uit Badhoevedorp die in Hoofddorp op school zitten én voor de forensen tussen deze plaatsen. Zij krijgt veel bijval. In korte tijd zijn al vele honderden handtekeningen gezet op petitie24.nl. Claudia Voorn van het Marcanti College in Amsterdam: "Hoe moeten kinderen die in Amsterdam wonen en in Hoofddorp op school zitten er komen? Met de fiets is dat zeker twaalf kilometer. En dat is best veel. Zeker in de winter."

Jolanda van der Wal noemt het te belachelijk voor woorden om lijn 145 op te doeken. "Ouderen uit Badhoevedorp die naar de weekmarkt in Hoofddorp willen hebben straks drie bussen nodig. Extra reistijd, extra kosten. Met de 145 zijn ze er in twintig minuten." Diana Celie wijst erop dat het verdwijnen van bus 145 een drama is voor mensen die naar het ziekenhuis in Hoofddorp moeten. "Het is te zot voor woorden als dit zou gebeuren."