Busexcursie met fotowedstrijd 'Ode aan de Landbouw'

HAARLEMMERMEER Podium voor Architectuur organiseert voor donderdag 23 juni een busexcursie met als startpunt het NS-station in Hoofddorp. De excursie is bedoeld voor (amateur)fotografen die vanuit hun persoonlijke visie een ode aan de landbouw vastleggen. Deelname is gratis.

Hoe ziet Haarlemmermeer er uit door het oog van de fotograaf, zodra hij/zij een ode brengt aan de landbouw? Die vraag staat donderdag 23 juni centraal tijdens de speciale busexcursie die het Podium voor Architectuur organiseert met als vertrekpunt de start van de Taurusavenue aan de oostkant van het NS-station in Hoofddorp.

Deelnemers stappen daar in de bus om rond gereden te worden door een deel van Haarlemmermeer. Onderweg geven Maurits van Putten, erfgoeddeskundige, Tessel van Toorn, kunsthistorica/communicatie PARK21 en landschapsfotograaf Mariette Carstens aanvullende informatie over de manier van fotograferen en wat je kunt fotograferen, zoals de verschillende landschappen, hoe landbouw het beeld van Haarlemmermeer bepaalt, hoe de landbouw beïnvloed worden door de infrastructuur, de lichtval, het kleurenspel, de verkaveling en het gekozen standpunt.

Foto's kunnen ingeleverd worden voor 1 augustus, waarna een jury ongeveer 25 foto's selecteert voor de buitenexpositie tijdens de Ringbiënnale op 16, 17, 18 september en drie daarop volgende weken.

Verzamelen is vanaf 18.45 uur, vertrek is om 19 uur.

Bijgaande foto is gemaakt tijdens de fietsexcursie met hetzelfde thema 'Ode aan de Landbouw'.