Campagne op komst voor schonere brengparkjes

HOOFDDORP Er komt na de zomer een uitvoerige campagne om de verloedering van brengparkjes tegen te gaan. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water donderdag gezegd tijdens de raadsvergadering.

CDA-fractievoorzitter Mariette Sedee stelde vragen over recente gevallen van vervuiling van brengparkjes. Als de containers vol zijn, zitten mensen het vuil er gewoon naast. Dat levert schrijnende plaatjes op, die afgelopen weken via Twitter werden gedeeld. Sommige inwoners presteren het zelfs hun oude bankstel in het parkje achter te laten.

Mariette Sedee zei het gevoel te hebben dat dit hoe langer hoe vaker voorkomt. Zij heeft al eerder voorgesteld om inwoners met heldere cijfers duidelijk te maken wat het opruimen van het zwerfvuil de gemeente kost. Het CDA-raadslid vroeg zich nu opnieuw af of het niet tijd wordt voor een campagne.

Zij sloeg daarmee de spijker op de kop. Wethouder Steffens antwoordde haar dat er op dit moment hard wordt gestudeerd op een plan van aanpak 'afvalbijplaatsing'. "Dit ongewenst gedrag is ook ons een doorn in het oog. We zitten er bovenop."

Volgens de wethouder zijn de recente gevallen van vuilophoping het gevolg van de vrije dagen, waarop mensen hun afval extra wegbrengen maar Meerlanden het normale inzamelschema hanteert. Steffens zei dat er een campagne komt, waarmee de ongewenste trend moet worden teruggedrongen.