CDA: fietspad langs IJweg nog niet veilig

HOOFDDORP Het fietspad langs de IJweg tussen de Bennebroekerweg en de Noordelijke Randweg is nog steeds niet definitief veilig doordat de toegezegde grasbetonstenen in de bermen nog niet zijn aangebracht. Dat stellen de CDA'ers Mariëtte Sedee en Erik van der Peet in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Het CDA vragen stelde eerder dit jaar vragen aan het college over de in zijn ogen onveilige situatie op het genoemde fietspad. De kwaliteit van de naastgelegen berm zou ernstig te kort schieten waardoor er ongevallen kunnen gebeuren als fietsers moeten uitwijken.

Het college beloofde in antwoord op de vragen tijdelijke maatregelen te nemen door de grote gaten in de berm op te vullen met grond. Bovendien worden er bordjes geplaatst met de waarschuwing 'zachte berm'. In de tweede helft van dit jaar zouden grasbetonstenen worden aangebracht in de berm.

Mariëtte Sedee en Erik van der Peet hebben vastgesteld dat dit nog steeds niet is gebeurd. Ze willen weten waarom dat is en wanneer de werkzaamheden alsnog worden uitgevoerd.