• Nederland, Noord-Holland, Gemeente Haarlemmermeer, 13-11-2014. Park 21 Deelgebied 2. Standpunt brug Zuidtangent. Kijkrichting IJweg, deelgebied 1. Rechts loopt de Nieuwe Bennebroekerweg en achetr ligt Tuincentrum Groenrijk

    Mariette Carstens Fotografie

CDA-raadslid bezorgd over vervuilde grond in Park21

HOOFDDORP CDA-raadslid Dick Blom heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijk opheldering over een grote hoeveelheid vervuilde grond in Park21 tussen de speeltuin bij de Nieuwe Bennebroekerweg en tuincentrum Ranzijn aan de IJweg. De CDA'er wil van het college weten hoe verontreinigd de grond is.

De grond is afkomstig uit een afgegraven watergang aan de zuidkant van de speeltuin. Volgens raadslid Blom gaat het om meer dan 1000 kuub grond. Hij heeft met eigen ogen gezien dat er veel puin, plastic en andere rotzooi in zit. De CDA'er vraagt zich af of de grond niet schadelijk kan zijn voor mens en dier.

Het is niet de eerste keer dat Dick Blom zich zorgen maakt over verontreinigde grond in de openbare ruimte. In april dit jaar stelde het raadslid al schriftelijke vragen over het gebruik van vervuilde grond in de geluidsribbels langs de Polderbaan. B en W lieten toen weten dat de samenstelling van deze grond binnen de wettelijke grenzen bleef.