• Frits Verhagen

CDA-raadslid Herman Koning Politicus van het jaar

HOOFDDORP CDA-raadslid Herman Koning is donderdag door de politieke verslaggevers gekozen tot de Politicus van 2016. Hij mocht als winnaar de Peter van Groenigen-wisselbokaal in ontvangst nemen.

Herman Koning is de opvolger van VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers die vorig jaar de beste was. Na de CDA'er werd VVD-vicefractievoorzitter Jurgen Nobel tweede en fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks als derde.

De winnaar wordt door de journalisten geroemd om zijn prima verbale bijdragen in de raad. Daarbij mengt Koning zijn inhoudelijk sterke bijdragen met een dosis humor die velen aanspreekt.

Herman Koning zei in zijn dankwoord 'vreselijk trots en blij' te zijn met zijn uitverkiezing. Het gaf hem een 'geef gevoel'. Hij vond het ook bijzonder een beker in ontvangst te nemen met de naam van Peter van Groenigen, een raadslid van de lokale partij HAP dat in 2014 is overleden. ,,Als toenmalig ambtenaar had ik veel met Peter te maken. Hij was scherp en aimabel en nam het op voor mensen die het wat minder hebben. Maar als hij een keer niet zijn zin kreeg, accepteerde hij dat ook.''

Naast Herman Koning, Jurgen Nobel en Nicole Mulder kregen ook Maaike Ballieux (GroenLinks), Henk Kuipers (VVD), Paul Meijer (Forza!), Johan Rip (HAP), Mariette Sedee (CDA) en Chris Vonk (PvdA) punten van de pers.