• Nederland, Noord-Holland, Gemeente Haarlemmermeer, 13-11-2014. Park 21 Deelgebied 2. Standpunt brug Zuidtangent. Kijkrichting IJweg, deelgebied 1. Rechts loopt de Nieuwe Bennebroekerweg en achetr ligt Tuincentrum Groenrijk

    Mariette Carstens Fotografie

CDA-raadslid nog niet gerust over vervuilde grond Park21

HOOFDDORP CDA-raadslid Dick Blom is er nog niet gerust op dat de in Park21 aangetroffen vervuilde grond geen gevaar kan vormen voor de volksgezondheid. Hij heeft het college van burgemeester en wethouders deze week daarom nadere schriftelijke vragen gesteld.

De CDA'er vroeg in juni dit jaar opheldering over een grote hoeveelheid vervuilde grond in Park21 tussen de speeltuin bij de Nieuwe Bennebroekerweg en tuincentrum Ranzijn aan de IJweg. De grond was afkomstig uit een afgegraven watergang aan de zuidkant van de speeltuin.

Het college antwoordde het raadslid dat de samenstelling van de grond weliswaar onaanvaardbaar was en dat er nadere onderzoek naar zou worden gedaan, maar dat de locatie geen risico vormt voor de volksgezondheid. Volgens B en W wordt de verontreinigde grond afgedekt door een halve meter schone grond.

Dick Blom vindt het echter van belang dat er nog enkele grondmonsters worden onderzocht om zeker te weten dat er niks aan de hand is. Hij noemt met name de afgegraven en opgeschoonde grond die in een depot achter tuincentrum Ranzijn ligt en de grond die is gebruikt om Park21 van heuvels te voorzien die nu zijn afgedekt met schone grond.