• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Centrum Hoofddorp weer een stukje groener

HOOFDDORP Het centrumgebied van Hoofddorp is weer een stukje groener geworden. Want naast onder andere de fruitbomen op het Polderplein, is woensdag 31 mei officieel een pop-up parkje geopend op het Raadhuisplein.

 

Het stukje groen waar een bijenkast niet zou misstaan, is ingericht op de plek van de skatebaan ruim een jaar geleden werd gesloten voor verder gebruik. Te oud en te onveilig, was de conclusie waarna besloten werd er hekken omheen te plaatsen. Geen gezicht in en voor een centrum dat moet uitgroeien tot modern en aantrekkelijk winkelgebied, aldus de ondernemers die met het plan kwamen de skatebaan om te bouwen tot een stukje groengebied.

 

Tijdens het vorig jaar gehouden Groene Loper Festival werd een begin gemaakt en langzaam maar zeker, en met behulp van Rob Blom Tuinen en Franke van der Laan en een aantal vrijwilligers (allemaal via Stichting M.E.E.R.groen) ontstond het pop-up parkje zoals dat woensdag officieel geopend kon worden. Met wandelpaden die op de dag zelf nog een beschermrandje kregen (de wethouder mocht ook een paaltje slaan), struiken, bijvriendelijke planten, wilgentenen en zitmogelijkheden. En er zijn borden gekomen met uitleg. Eén daarvan werd als deel van de officiële opening onthuld.