• Ton Dijkstra

'Chaos bij winkelcentrum Toolenburg'

HOOFDDORP Aan de achterkant van winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp is het vaak een chaos doordat winkels er laden en lossen, voetgangers oversteken op een zebrapad en er tussendoor niet fietsers rijden. Dat zei VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat donderdag tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

Volgens De Baat is hij recent enkele malen bij het winkelcentrum gaan kijken en heeft hij met eigen ogen gezien dat het een ongelukkige situatie is ter plekke. De VVD'er zei dat ook de wijkraad in Toolenburg al heeft geklaagd bij het gebiedsmanagement.

Wethouder Derk Reneman reageerde dat het college enkele maanden geleden op bezoek is geweest bij het winkelcentrum in Toolenburg. Daarbij zijn ook door het raadslid genoemde zaken ter sprake gekomen. Volgens Reneman zijn de parkeerplaatsen voor invaliden op een verkeerde plek en komen ook de fietsers niet op de juiste plek aan.

Komende week is er opnieuw overleg met de winkeliers van het winkelcentrum. Wethouder Reneman zei er alle vertrouwen in te hebben dat de situatie binnen niet afzienbare tijd zal worden verbeterd. Raadslid De Baat raadde aan de wijkraad ook bij het overleg te betrekken. Reneman vond dat een goede tip.

Label:

3