• www.chardon.nl

Chardon verzorgt spectaculaire show op Concours

HOOFDDORP Het Concours Hippique Haarlemmermeer heeft zijn eerste grootheid uit de paardensport vastgelegd voor de aankomende editie. Op de zaterdagavond zal vierspanrijder IJsbrand Chardon een spectaculaire demonstratie verzorgen.

Het bestuur van het Concours is in zijn nopjes met de komst van Chardon naar het Haarlemmermeerse Bos, waar het Concours van 16 tot en met 18 juni plaatsvindt. "Beter dan Chardon gaat het niet worden. Hij is in de vierspan de beste van de wereld. Chardon gaat een demonstratie geven en hij maakt er altijd een spectaculair geheel van. Het zal zeker een mooie show worden, alles op volle snelheid en in galop", zegt bestuurslid Ronald Boers enthousiast.

IJsbrand Chardon heeft door de jaren heen in de vierspan, waarbij de menner in een koets door vier paarden vooruit wordt getrokken, een meer dan indrukwekkend palmares opgebouwd. Chardon werd ontelbare keren wereldkampioen en Nederlands kampioen.

"We geven jaarlijks veel shows, ook in het buitenland", zegt Chardon. "En dat valt heel goed in de smaak. Ik neem altijd een draadloze microfoon mee zodat ik ook het publiek bij de show kan betrekken. De samenwerking tussen de vier paarden en de menner vinden mensen mooi om te zien. Het vierspanrijden heeft heel veel snelheid en actie. Het is een prachtig samenspel. Ook voor mensen die niet van paarden houden is het hartstikke leuk om te zien".

Chardon is blij om samen met zijn absolute toppaarden op het Concours zijn kunsten te vertonen. "Het is een mooi en bekend Concours met een goede naam. Ik ben vereerd dat ik ben gevraagd en kom zeer graag een demonstratie geven."

FUTURE GUYS Ook de Future Guys zijn van de partij op de nu al goed gevulde zaterdagavond van het Concours. De trickriders zijn een garantie voor spektakel met spannende stunts waarbij ze onder meer achterstevoren op de pony's zitten, onder de paarden bungelen en op ski's achter de paarden hangen.