• Jan Aukes

Cheques VBEX en Genie Advies voor bomenpad struintuin

HOOFDDORP De crowdfundingdactie 'Help onze kids de boom in' heeft een nieuwe tussenstand gekregen. Woensdag 22 maart werden in de struintuin, onderdeel van De Heimanshof, twee cheques overhandigd van elk 1.000 euro. De gulle gevers zijn VBEX en Genie advies.

Het weekend van 4 en 5 maart was de officiële start van de crowdfundingsactie. Toen logeerden de Struinkids en Greenteens zelfs een hele dag in 'hun' boomhuis om geld bijeen te brengen voor het realiseren van een lang bomenpad als onderdeel van de struintuin. Maar er waren dat weekend ook andere geld wervende activiteiten zoals een rommelmarkt/veiling, verkoop van zelfgebakken pizza's en rondleidingen. Het bleek een mooie start, want op 21 maart was de tussenstand al 17.500 euro (10.000 gespaard en 7.500 opgehaald, waaronder een bijdrage van de gemeente).

Per 22 maart is die al weer gestegen naar 19.500, met dank aan VBEX en Genie advies. Woordvoerders van beide organisaties waren woensdagmiddag in de struintuin om de cheque op symbolische wijze te overhandigen en de gift toe te lichten. Mevrouw Van Blokland liet namens transportspecialist VBEX uit Alkmaar weten dat de cheque vooral gezien moet worden als 'hart onder de riem' voor al die vrijwilligers die jongeren kennis laten maken met natuur en groen.

Franke van der Laan, de man achter Genie advies, is mede-initiator van de boomhut, het boompad en tal van andere activiteiten waardoor jongeren kennis en ervaring op kunnen doen met allerlei natuuraspecten (ontdekken en beleven). En bewegen in plaats van achter een scherm te zitten, aldus de beheerder van De Heimanshof.

De crowdfundingsactie, waarvoor De Heimanshof samenwerkt met het project Nieuwe Pioniers van de gemeente Haarlemmermeer (www.nieuwepioniers.nl) heeft een streefbedrag van 50.000 euro. Doneren is nog steeds mogelijk. Zie tevens www.deheimanshof.nl.