College: weerstand tegen windpark door gebrek aan informatie

HOOFDDORP Dorps- en wijkraden in het zuiden van Haarlemmermeer zijn kritisch over de komst van een windpark in het gebied. Dat stelt het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van Onafhankelijk Liberaal (OL).

Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal stelde vragen, omdat er in het zuiden van de polder volgens haar onvoldoende draagvlak is voor de aanleg van een windpark. Dat is gebleken uit meerdere onderzoeken. Dorps- en wijkraden in onder meer Nieuw-Vennep zouden ook onvoldoende hun mening hebben kunnen geven.

B en W vinden dat de initiatiefnemers van het windpark, de stichting windpark Haarlemmermeer-Zuid (SWHZ), voldoende aan participatie heeft gedaan. Ook de gemeente heeft omwonenden voldoende geïnformeerd, zo stelt het college.

Of het windpark er uiteindelijk gaat komen, is nog altijd een open vraag. De provincie Noord-Holland, tot voor kort tegenstander van de plannen voor Haarlemmermeer-Zuid, is bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het project.