College wil door met succesvol Deltaplan Bereikbaarheid

HOOFDDORP Het Deltaplan Bereikbaarheid is een succes geweest en moet daarom op een of andere manier worden voortgezet. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in een evaluatie van het plan dat dinsdag door wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer is gepresenteerd.

Het deltaplan werd door het vorige college ingevoerd. Het plan voorziet in tal van projecten op het gebied van verkeer en vervoer. Aan de uitvoering ging een uitvoerige raadpleging van inwoners vooraf. De gemeenteraad stelde er in de vorige raadperiode bijna 40 miljoen euro voor beschikbaar.

Het plan loopt eind dit jaar ten einde. Volgens wethouder Reneman zijn er dan bijna 200 grotere en kleinere projecten uitgevoerd. "Maar we zijn er zeker nog niet", aldus de wethouder. "Zowel op het gebied van wegen als op dat van het openbaar vervoer en de fietsbereikbaarheid moet er de komende dertig jaar nog veel worden aangepakt."

Reneman denkt niet dat er opnieuw een uitvoerige inspraakronde nodig is voor de voortzetting. De wethouder ziet meer in zogeheten e-participatie, zoals kort geleden succesvol is toegepast bij de herinrichting van de hoofdroute in Zwaanshoek.