• Ronald Boers en Sjef Maessen

    Cees van Dam

Concours Hippique is definitief terug

HOOFDDORP Het Concours Hippique Haarlemmermeer 2017 is een feit. Na het binden van twee hoofdsponsors en een financiële bijdrage van gemeente Haarlemmermeer keert het paardensportevenement definitief terug in Hoofddorp. "Iedereen is laaiend enthousiast dat het Concours er weer komt", aldus bestuurslid Ronald Boers.

Bestuursleden Sjef Maessen en Ronald Boers zijn nu het licht op groen staat volop bezig met de voorbereidingen op het Concours, dat twee jaar lang niet werd georganiseerd. Het programma en de activiteiten beginnen steeds meer vorm te krijgen. "We starten op vrijdag met dressuur en pony's. Daarnaast organiseren we op die dag een borrel waarbij we alle rotary-verenigingen en Haarlemmermeerse ondernemers op het Concours willen hebben. Op zaterdagavond zal er een vermakelijke paardenshow zijn met daaropvolgend een optreden van een artiest. Zondag vinden er springwedstrijden plaats en wordt er gestreden om de Grote Prijs van Haarlemmermeer, waarbij de nationale top uit de paardensport aanwezig zal zijn", neemt Boers een greep uit het programma.

Niet alleen paardenliefhebbers kunnen er op het Concours een mooi weekend van maken. "We willen een foodtruckfestival organiseren en er komt een centrale bar. En mogelijk komt er een kinderboerderij of een indianendorp voor de kinderen. Ook voor de mensen die gewoon een biertje willen halen of met het gezin een hapje willen eten is er dus genoeg te doen", zegt Boers. "We willen het Concours een nostalgisch gevoel meegeven. Authentiek, veel hout en strobalen. En het Haarlemmermeerse Bos is de mooiste locatie van Nederland om dit evenement te organiseren. In de bossen, met het water erbij. Helemaal perfect."

SPONSORING Nu de plannen voor een groot deel op tafel liggen is sponsoring een essentieel onderdeel voor het Concours. "We hebben nu twee hoofdsponsors, namelijk Rabobank en Jan Accountants. Daarnaast hebben diverse partijen al interesse getoond, zoals verschillende automobielbedrijven", aldus Maessen, verantwoordelijk voor de portefeuille sponsoring van het Concours.

"De bestuursleden van het Concours gaan nu hun netwerk benaderen en op zoek naar potentiële sponsoren. We willen alle potentiële sponsoren en sponsoren die al hebben toegezegd ook uitnodigen voor een pre-Concours-borrel gehouden op 2 maart. Daar zullen we vertellen hoe wij het evenement voor ons zien. Ook mensen die als vrijwilliger een bijdrage willen leveren zijn hartstikke welkom. Iedereen die direct of indirect iets met het Concours te maken wil hebben moet daar zijn", zegt Maessen.

"We kunnen alle hulp uit Haarlemmermeer goed gebruiken. Mensen die niet door ons benaderd worden mogen zeker aan de bel trekken. We gaan dan graag in gesprek om te kijken wat men voor bijdrage kan leveren. Haarlemmermeerse ondernemers moeten zich geroepen voelen om deel te nemen en iedereen krijgt de ruimte zich te profileren en naar buiten toe de uitstraling uit te dragen die hij wil."

Gemeente Haarlemmermeer, dat het evenement mede mogelijk maakt, is blij dat het Concours eindelijk terug is. "De voorgaande edities hebben wij het Concours Hippique ook gesponsord. Het is een evenement dat past in onze visie voor evenementen en citymarketing. Daarom dragen wij er ook financieel aan bij", zegt wethouder Adam Elzakalai.

"Het Concours kent een lange historie in Haarlemmermeer. Wij zijn blij dat het een doorstart krijgt. Het is een leuk evenement voor jong en oud. We hopen dat het een succesvol evenement wordt voor Haarlemmermeerse inwoners en ondernemers", besluit Elzakalai.

Geïnteresseerden in het sponsoren van of bijdragen aan het Concours Hippique Haarlemmermeer kunnen zich voor 20 februari aanmelden via pleun@concourshaarlemmermeer.nl voor het sponsorevent op 2 maart.