• Wie is de snelste op de kleine snelle pony's?

    Hendrik

Concours Hippique: Snelheid en spektakel op showavond zaterdag 16 juni

HOOFDDORP Zaterdagavond 16 juni is het tijd voor de spectaculaire showavond. Vanaf 19.00 uur valt er dan in de piste te genieten van geweldige paardenshows. Snelheid, samenspel en show zullen de boventoon voeren.

Voordat de shows van start gaan, vindt om 18.30 uur in de piste op het hoofdterrein de finale plaats van de veulenkeuring. Aansluitend zullen indrukwekkende Friezen paarden, snelle pony's, lokale toppers en bijzondere kunsten van Josh Clemens de piste vullen.
Hoe de avond er precies uit gaat zien, moet nog een beetje een verrassing blijven, maar wat kleine tipjes van de sluier lichten we vast op.

PHAIDRA CARROUSEL
Indrukwekkend zal het optreden worden van de Phaidra Carrousel met 16 zwarte parels van paarden. Deze Brabantse groep rijdt een kür op muziek, waarbij 16 combinaties met veel plezier een prachtig samenspel laten zien. Wanneer 16 friezen op je af komen en dit, mede door de fleurige kleding van de amazones, een geweldige eenheid vormt, ontstaat er bij veel toeschouwers een kippenvelmomentje. Ook het vanuit 4 hoeken tegelijkertijd van hand veranderen zorgt voor spannende momenten, nog versterkt door de opzwepende muziek.

64 hoeven laten de grond dreunen
32 oren staan gespitst naar voren
16 paarden dansen op de muziek
8 koppels, goed op elkaar ingespeeld
1 groep: indrukwekkend !

Meer weten? Kijk dan op Shetlandpony Grand National
Een heel stuk kleiner zijn de viervoeters die in actie komen in de Shetland Grand National. Kleine snelle pony's vechten met hun ruitertjes een verbeten strijd uit wie er het snelste is. In een afgezette baan zullen zij op hoge snelheid diverse heggen overwinnen op jacht naar de winst. Aanmoedigen van deze kleine toppers wordt zeker gewaardeerd.

JOSH CLEMENS
Het optreden van Josh Clemens laat zich omschrijven als een cowboyshow. Met zijn team verzorgt hij een grandioze Wild West show. Waarbij trick riding en andere spectaculaire acties niet uitblijven. Clemens werkt nit alleen met paarden, er komen ook roofvogels in actie bij zijn demonstratie.
Hoe bijzonder zijn optreden is, wordt wel bewezen door het feit dat Clemens eerder ook al een eigen show heeft verzorgd in Euro Disney.

Aansluitend aan de showavond gaat het los op het hoofdpodium met een flitsend optreden van de band The Recipe.