• DCIM/100MEDIA/DJI_0445.JPG

    Eigen foto

Cultuuragenda

Vrijdag 17 mei

Nieuw-Vennep

Popmuziek

In de Van Zanten Hal geeft de Dire Straits Experience vandaag én morgen een concert. De band wordt gevormd door Terence Reis, Andrew Hawkins, Paul Geary, John Maul, Tim Walters and Simon Carter, en weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven.

Zaterdag 18 mei

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Halfweg

Sport

Onder de naam Muddy Angel Run is er in Recreatiegebied Spaarnwoude een modderloop voor vrouwen op ieder fitnesslevel. Het parcours bij deze loop voor vrouwen is ongeveer 5 kilometer lang en bestaat uit veel grappige en modderige team-hindernissen. Je kunt de race hardlopen, wandelen of joggen; en het is voor jong en oud. Start met andere modderengelen uit je kennissenkring bij deze damesloop. Breng je zussen, je moeder, je dochters, buurvrouwen, collega's in jouw team om een ongelofelijke dag in de modder door te brengen en veel plezier te hebben.

Hoofddorp

Muziek

In Duycker (Het Cultuurgebouw) is het tijd voor punk, met de bands Haymaker, The Reapers, en Midnight Tattoo. Aanvang 20.00 uur.

Hoofddorp

Feest

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 is er van 21.00 tot 4.00 uur een Fiesta DeLuxe. Deze Afro- Latin Party bestaat al sinds 2009 en is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde dansers. Voorafgaand zijn er workshops.

Hoofddorp

Markt

Op het Burgemeester van Stamplein wordt er een braderie gehouden met tal van kramen met leuke artikelen en aantrekkelijke aanbiedingen. Open van 10.00 tot 17.00 uur.

Zondag 19 mei

Nieuw-Vennep

Live-muziek

In de De Rustende Jager speelt Leo`s Drugstore, een energiek swingende 6-mans band, een bijzondere eigen sound en repertoire en bestaat uit semiprof top-muzikanten uit de randstad. Regelmatig zijn ze te zien in Cultuurhuizen, jazzcafe's en- clubs en op jazzpodia- en festivals, zoals Jazz Paleis Soestdijk `16, Meer jazz Hoofddorp, Haarlem Jazzweek, Jazz Night Groningen en werkte o.a. samen met de bekende Amerikaanse jazz-trompettist Philip Harper (Art Blakey& Jazzmessengers). Leo's Drugstore speelt een gevarieerde mix van instrumentale- en vocale stukken en heeft van o.a. Stan Getz, Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, Roy Hargrove, Astor Piazzolla, Van Morrison, Randy Crawford, Donald. Aanvang 15.30 uur.

Woensdag 22 mei

Hoofddorp

Natuur

Bij Jeugdland Hoofddorp aan Redenburgsingel is er vanaf 15.30 uur een IVN-activiteit voor kinderen. Dames van IVN begeleiden de kinderen tijdens een bingo over kriebelende beestjes, ze gaan onderzoek doen naar het effect van verschillende soorten afval op het milieu en ze maken een wormenhotel. Bij avonturenbouwspeelplaats Jeugdland kun je hutten bouwen en spelen op de verschillende toestellen.

Donderdag 23 mei

Burgerveen

Workshop

Bij Rozen & Radijs aan de Aalsmeerderweg is er tussen 19.30 en 22.00 uur de workshop Seizoensgebonden Veldboeket. De deelnemers leren om een mooi veldboeket met seizoensbloemen te maken. Inschrijven via 0172-508387, of info@rozenenradijs.nl.

vrijdag 24 mei

Hoofddorp

Toneel

In het het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg speelt Theatergroep Mucato De Jossen. Het stuk is geschreven door de Belgische schrijver Tom Lanoye, bekend van het Boekenweekgeschenk "Heldere Hemel". De Jossen doen alles samen. Dat geeft rust en houvast. De vraag is of zij dit onder alle omstandigheden volhouden. DE JOSSEN wordt door Theatergroep Mucato op een verrassende wijze neergezet op het podium. De voorstelling laat het publiek vrij om een eigen invulling te geven aan de prachtige en leuke Vlaamse teksten. Aanvang 20.30 uur. Meer info op www.theatergroepmucato.nl. Wil je ook eens meespelen bij Mucato, neem contact met ons op. Ervaring leuk, maar niet verplicht. Alle leeftijden welkom.

Nieuw-Vennep

Culinair

Op vrijdag 24 mei vindt er vanaf 18.30 uur een, naar omschreven wordt, spetterend live cooking event plaats bij De BioExpress. Er wordt een driegangenmenu bereid en geserveerd door de talenten van de BioExpress, onder andere een BBQ-gerecht van de keramische BBQ, bereid door de bekende BBQ-master Barry Weber. Aanmelden is noodzakelijk en is mogelijk via bioexpress.nl.