• Eigen foto

Cultuuragenda Haarlemmermeer

Donderdag 23 mei

Burgerveen

Workshop

Bij Rozen & Radijs aan de Aalsmeerderweg is er tussen 19.30 en 22.00 uur de workshop Seizoensgebonden Veldboeket. Inschrijven via 0172-508387, of info@rozenenradijs.nl.

vrijdag 24 mei

Hoofddorp

Toneel

In het het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg speelt Theatergroep Mucato De Jossen. Het stuk is geschreven door de Belgische schrijver Tom Lanoye, bekend van het Boekenweekgeschenk "Heldere Hemel". Aanvang 20.30 uur. Meer info op theatergroepmucato.nl.

Nieuw-Vennep

Culinair

Op vrijdag 24 mei vindt er vanaf 18.30 uur een spetterend live cooking event plaats bij De BioExpress. Er wordt een 3-gangen menu bereid en geserveerd door de talenten van de BioExpress, onder andere een BBQ-gerecht van de keramische BBQ bereid door BBQ-master Barry Weber. Aanmelden is noodzakelijk en is mogelijk via bioexpress.nl.

Hoofddorp

Muziekevenement

Start van de 25ste editie van het TAKE OFF Music Event in Het Cultuurgebouw. De tijden zijn vrijdag 24 mei van 18.00 tot 01.30 uur, zaterdag 25 mei van 12.00 tot 01.00 uur en zondag 26 mei van 11.00 tot 12.15 uur. Er zijn acht podia, 49 bands, 82 concertsets en 2 masterclasses, live radio en een cd/lp markt.

Zaterdag 25 mei

Vijfhuizen

Keltfeest

De twaalfde editie van Keltfest, het populaire outdoor festival boordevol fantastische livemuziek en activiteiten start vandaag en duurt tot en met morgen. Met muziek, workshops, markt en internationale competities, zoals de Highland Games en de Continental Contest. Bezoekers stappen in de wonderlijke, ongedwongen wereld van Keltfest en dansen mee op Keltische melodieën.

Vijfhuizen

Natuur

De Eendenkooi Stokman gaat zaterdag 25 mei om 14.30 uur en woensdag 29 mei om 19.00 uur open. De kooiker neemt het bezoek mee in dit fraaie stukje natuur en leert hen over vangpijpen en stal-eenden. Men hoort hoe het vangen van eenden door de jaren heen in zijn werk ging. Reserveren via anton.simone.stokman@gmail.com.

Nieuw-Vennep

Jeugdtheater

In jongerencentrum De Hype te Nieuw-Vennep is er een theatervoorstelling van Menes. De acteurs zijn zes jongeren uit Haarlemmermeer, de regisseur is eveneens een jonge dame met de droom haar eigen (maatschappelijke) theaterproductiehuis te beginnen. Het is een stuk voor en door jongeren; zo wordt ook de techniek en de visagie door jongeren uitgevoerd, evenals de fotografie. Aanvang 14.00 en 20.00 uur.

Aalsmeerderbrug

Museum

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 biedt op zaterdag 25 en zondag 26 mei de CRASH Radio Velddagen. Op zaterdag 25 mei is er tevens een lezing over het Duitse bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. Tijdens dit weekend wordt er geprobeerd om met militaire apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog radioverbindingen te leggen met radioamateurs in Nederland en de rest van de wereld.

Hoofddorp

Natuur

Op 25 en 26 mei vinden er in De Heimanshof rondleidingen, maaltijden en feesten plaats. Dit in het kader van het landelijke feest Fête de la Nature.

Nieuw-Vennep

Theater

In Gebouw Pier K kan er weer gelachen en verwonderd worden met Spierkracht. Deze keer hebben ze Tartrek uit Haarlem uitgedaagd om te strijden om de gunsten van het publiek. Komt allen zien hoe beide teams verrassende scènes bedenken en laten zien, aanvang 20.15 uur.

Zondag 26 mei

Hoofddorp

Geestelijk leven

Tijdens het Take Off Music Event is er een speciale Jazzviering in schouwburg de Meerse met als thema 'Somewhere over the Rainbow', met medewerking van de Big Band Haarlemmermeer en de Franse jazz-zangeres Leah Kline. Aanvang 11.00 uur.

Zwanenburg

Sport

H.S.C. De Bataaf rijdt de Acht van Zwanenburg en de Molentocht over een afstand van 70 km en de Molentocht over een afstand van 95 km. De start van beide tochten is om 8.30 uur vanaf clubhuis, Kinheim 7

Vijfhuizen

Kerk en muziek

Het 51 jaar jonge koor Odyssee uit Hoofddorp komt naar de St. Augustinuskerk om te zingen in de viering van 9.30 uur begint en waarin pastor Fons Litjens voorgaat. Mezzosopraan Maria den Hertog en Marjolein de Wit (dwarsfluit) verlenen hun medewerking aan de kerkdienst in de Verbonds Kerk in Vijfhuizen, aanvang 10.00 uur.

Spaarnwoude

Muziek

Optreden Sandy Rocks (covers van oa Metallica, Kiss, Green day, Heart en the Foo Fighters) in ActionPlanet, aanvang 14.00 uur.

Vrijdag 31 mei

Hoofddorp

Popmuziek

Poppodium Duycker staat in het teken van Johnny Cash via een optreden van de tributeband Def Americans. Het concert start om 20.45 uur.

Maandag 27 mei

Muziek

De Amerikaan Andy Mineo komt voor zijn enige Nederlandse optreden naar Poppodium Duycker. Mineo is rapper, producer, schrijver én regisseur van zijn eigen tracks en videoclips en heeft hiervoor al veel erkenning ontvangen vanuit de muziekindustrie. Aanvang 20.00 uur.

Presentatie eigen Vijfhuizens bier

VIJFHUIZEN Sinds kort heeft Vijfhuizen een eigen bier: Le Grand Crue. Zaterdag 1 juni wordt het gerstenat gepresenteerd. Iedereen is welkom het bier te komen proeven en een oordeel uit te spreken.

Met een eigen Vijfhuizens biertje is de droom van bierliefhebber Erwin Groot werkelijkheid geworden. De eerste vaten en flesjes hebben inmiddels de Grand Crue-brouwerij in zijn woonplaats verlaten. De brouwer omschrijft het traditioneel gebrouwen pilsener als 'smaakvol, iets hoppig'. Dat het bier zeer gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat reeds diverse horecagelegenheden in Haarlemmermeer het bier al op de tap heeft.

De naam Grand Crue is een knipoog naar goede wijn. "Om te laten zien dat wij met bier ook iets heel moois hebben gemaakt", verklaart Erwin die de proeverij heeft opgezet samen met andere ondernemers uit Vijfhuizen en met collega-bierbrouwers. De proeverij op 1 juni wordt van 16.00 tot 20.00 uur gehouden op het plein naast dorpshuis. Erwin kennende zal het er ongetwijfeld vrolijk aan toegaan.

Zaterdag 1 juni

Hoofddorp

Cursus

Pier K, centrum voor kunst en cultuur, lanceert haar nieuwe en diverse cursusaanbod voor jong en oud voor seizoen 2019-2020. Van dans tot fotografie en van beeldhouwen tot musical. Voor kinderen en jongeren van ieder niveau biedt Pier K passend aanbod en zijn er tal van doorstroommogelijkheden naar talentengroepen en het kunstvakonderwijs. Ook voor volwassenen biedt Pier K een breed aanbod in alle kunstdisciplines. Het complete aanbod staat op pier-k.nl. Neem voor vragen contact op met de Informatie en Tickets balie van Pier K/Het Cultuurgebouw op telefoonnummer 023 566 95 65. Hier is ook een brochure met het aanbod verkrijgbaar.

Zondag 2 juni

Hoofddorp

Spirituele beurs

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 vindt een spirituele beurs plaats. Op deze beurs vind de bezoekers mensen die kaartleggen, de handenlezen, sjamanisme, zandlezen, bijenwas tekeningen maken, healers, paragnosten, lintlezen, voetreflexmassage, masseur, etc. Ook kan je snuffelen bij de verkoopstands die weer een mooi assortiment meenemen. De gehele dag door zijn er lezingen op deze beurs. 11.45-12.30 Frans Frans De Vries Klaver vertelt enthousiast over zandlezen 12.30-13.15 helderziende waarnemingen door Marcel de Jong 13.15-14.00 Wat houdt intuitieve ontwikkeling in door Anna Eberlein 14.00-14.45 Tony Rekelhoff inspireert je om de Wet.

Zaterdag 5 juni

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Vrijdag 7 juni

Hoofddorp

Dansen

40UP is op bezoek in poppodium Duycker. De clubavond voor de 40+er (maar iedereen boven de 18 is welkom) staat in het teken van de grootste hits van de afgelopen 40 jaar in beeld en geluid. Je hoort de muziek terwijl je op de videoschermen de originele videoclips ziet.

zaterdag 8 juni

Hoofddorp

Muziek

In het Event Center Fokker is er een feestavond met Anita Meyer, Saskia Soulful, Ruben Thurnim, Romy Hoogerwaard & DJ 's 2Mixed. Aanvang 21.00 uur.

Zondag 9 juni

Hoofddorp

Geestelijk leven

Het Pinksterfeest vieren de kerken van Hoofddorp samen. Een aantal kerken gaat dicht en in de Doopsgezinde kerk, Hoofdweg 691, de Marktpleinkerk, Marktplein 96 en de St. Joannes de Doper-kerk vinden gezamenlijke oecumenische diensten plaats. Het gezamenlijke thema van de diensten is'Elkaar verstaan'. De diensten worden voorbereid door mensen uit alle kerken. In de vieringen is er een activiteit rond de kleuren van de banier van de volkeren. Er is kindernevendienst in/bij de parochiekerk, Kruisweg 1073. Daar is ook de crèche voor de allerkleinsten. Na de vieringen is er in alle kerken gelegenheid om koffie te drinken en elkaar te ontmoeten.

Vrijdag 14 juni

Hoofddorp

Paardenfeest

Vandaag start het Concours Hippique Haarlemmermeer in het Haarlemmermeerse Bos. Het jaarlijkse paardenevenement met een aantrekkelijk randprogramma zal ook morgen en zondag plaatsvinden. Een van de gasten is Britt Dekker die op zaterdag 15 juni als mede presentator van de showavond haar opwachting maakt. De presentatrice staat bekend als groot paardenliefhebber en is zelf ook een succesvol amazone. Naast vaste presenator Eric Hart zal zij zaterdagavond zeker de nodige humoristische bijdrages leveren aan de show.

Woensdag 19 juni

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Donderdag 20 juni

Hoofddorp

Muziek

Elke derde donderdag van de maand staat het Duyckercafé in het teken van blues, met deze maand op donderdag 16 mei de band Vintage. Drie muzikanten, Vincent Hiemstra, Willy Hietbrink en Ian Rijksen, hebben de koppen bij elkaar gestoken om een speciaal repertoire in elkaar te draaien met nummers uit de goeie ouwe tijd. Het 'Classic Rock' repertoire bestaat uit nummers waarop gedanst kan worden en nummers die zijn mee te zingen. Duyckercafé shows zijn gratis toegankelijk! Kijk voor meer informatie op www.duycker.nl.

Zaterdag 21 juni

Hoofddorp

FeestNAKIJKEN

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 is er van 21.00 tot 4.00 uur een Fiesta DeLuxe. Deze Afro- Latin Party bestaat al sinds 2009 en is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde dansers. Voorafgaand zijn er workshops.

Zondag Centrummarkt

HOOFDDORP Deze zomer zijn zondagmarkten in Hoofddorp. De Marktlaan staat van Febo tot Stamplein vol met marktkramen, steeds tussen 12.00 en 17.00 uur. Tientallen deelnemers bieden de leukste, lekkerste, nieuwste en mooiste braderie artikelen aan. Ook kan men hand-home made artikelen en verzamelobjecten bewonderen. Komende zondag is het weer zo ver. De rest van het programma: 29 juni, 27 juli, 24 augustus, 28 september, 26 oktober en 30 november. Er zijn nog een paar mogelijkheden tot deelname. Info: Bonnie Wiegel via 06 22218417, mail info@b-o-b.nl Site www.b-o-b.nl

Zondag 30 juni

Hoofdddorp

Theater

Start productieklassen JTS Academy, dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer.

Zaterdag 1 juli

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Zaterdag 6 juli

Nieuw-Vennep

Festival

Wie gaat er winnen? Dat zal blijken tijdens de zomereditie van het Hoppig Bierfestival, dat vandaag en morgen plaatsvindt op Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041. In het wijkcentrum De Boerderij werden half mei 550 bierbrouwsels gekeurd door 24 keurmeesters uit het hele land.

Maandag 15 juli

Hoofddorp

Vakantiefestival

Start vakantiefestival Hoofddorp aan Zee junior, dat nog duurt tot en met 18 juli. Kinderen van 9 tot en met 12 jaar krijgen de kans om een week lang onder begeleiding van kunstenaars en coaches, samen creatief en actief te zijn. Daarnaast worden in deze week de talenten van de kinderen ontdekt, gestimuleerd en ontwikkeld. De inschrijfkosten zijn 40 euro per kind. Mocht het inschrijfgeld een probleem zijn, kunt u terecht bij Stichting Leergeld. Voor meer informatie en inschrijven op kinderenaanzee.nl."

Zaterdag 20juli

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Hoofddorp

Feest

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 is er van 21.00 tot 4.00 uur een Fiesta DeLuxe. Deze Afro- Latin Party bestaat al sinds 2009 en is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde dansers. Voorafgaand zijn er workshops,

Maandag 22 juli

Hoofddorp

Vakantiefestival

Start vakantiefestival Hoofddorp aan Zee XL, dat nog duurt tot en met 25 juli. Kinderen van 12 tot en met 15 jaar krijgen de kans om een week lang onder begeleiding van kunstenaars en coaches, samen creatief en actief te zijn. Daarnaast worden in deze week de talenten van de kinderen ontdekt, gestimuleerd en ontwikkeld. De inschrijfkosten zijn 40 euro per kind. Mocht het inschrijfgeld een probleem zijn, kunt u terecht bij Stichting Leergeld. Voor meer informatie en inschrijven op kinderenaanzee.nl."

Woensdag 28 augustus

Nieuw-Vennep

Braderie

In Winkelcentrum Getsewoud vindt tussen 10.00 en 17.00 uur een zomerbraderie plaats.

Zaterdag 6 augustus

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Zaterdag 20 augustus

Cruquius

Kinderrondleiding

In het Cruquius Museum staan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur de kindergidsen centraal. Er is twee keer een speciale rondleiding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het museum heeft kinderen van 12 en 13 jaar opgeleid tot Kindergids de deelnemers mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder.

Hoofddorp

Feest

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 is er van 21.00 tot 4.00 uur een Fiesta DeLuxe. Deze Afro- Latin Party bestaat al sinds 2009 en is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde dansers. Voorafgaand zijn er workshops.

Woensdag 28 augustus

Nieuw-Vennep

Braderie

In Winkelcentrum Getsewoud vindt tussen 10.00 en 17.00 uur een najaarsbraderie plaats.