• Zaterdag vindt de Samenloop voor Hoop plaats.

    Eigen foto

Cultuuragenda Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER In deze agenda brengen wij een greep uit het cultuuraanbod van Haarlemmermeer. Een bijdrage kan worden gestuurd naar hcredactie@bdu.nl. De agenda wordt wekelijks op dinsdag op onze website hcnieuws.nl geplaatst.

Vr 21 juni

Hoofddorp

Feest

In het Event Center Fokker aan de IJweg 1094 is er van 21.00 tot 4.00 uur een Fiesta DeLuxe. Deze Afro- Latin Party bestaat al sinds 2009 en is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde dansers. Voorafgaand zijn er workshops.

Hoofddorp

Theater

Optreden theatergroep Dan Tien in de Lucht met de voorstelling 'Goud!' in het Koning Willem Alexander Bad. De theatermakers en zangers besloten een muziektheatervoorstelling te maken over de achterkant van de topsportmedaille. In het zwembad, samen met de zwemmers van de Zwem-en Poloclub te Hoofddorp, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond, aanvang 20.30 uur.

za 22 juni

Nieuw-Vennep

Sport

Football & Culture bij vv UNO. Een voetbaltoernooi waar maar liefst 16 landen aan mee doen. Ieder met een eigen team. Tijdens het toernooi staat voetbal centraal, maar ook de keukens en culturen van de deelnemende landen. Er zijn allerlei eetkraampjes en dansgroepen aanwezig.

Hoofddorp

Fotografie

Fotograaf John van Loon geeft een workshop Natuurfotografie in De Heimanshof. Na een theoretische inleiding gaan de deelnemers het geleerde in de praktijk te brengen. Duur: van 13.00 uur tot 16.00 uur. De workshop is gratis voor leden van De Heimanshof. Niet-leden betalen 10 euro. Aanmelden kan nog vandaag (woensdag) bij secretaris@deheimanshof.nl.

zo 23 juni

Halfweg

Fietsen

H.S.C. De Bataaf rijdt Rondje Castricum, 70 km en de Groenekantocht, 120 km. Voor inlichtingen: Elly Marcus, tel. 020-4976810. Zie ook www.bataaf.com

Hoofddorp

Natuur

Natuurfestivalplaats in De Heimanshof met als thema 'Meer biodiversiteit: help jij een handje?'

Vijfhuizen

Kunst

Finissage lentetentoonstellingen van Nicole Arthen en Timur Akhmetov, 15.00 uur. Kunstfort Vijfhuizen. Met performance met dans-choreografie van Coralie Vogelaar in het mooie landschap van het fort. Dit wordt gecombineerd met een Q&A met Florian Weigl (curator V2_, Rotterdam) en artistiek directeur Zippora Elders.

Oude Meer

Muziek

Ze zijn terug op het podium in Oude Meer; Barrelhouse, een van Nederlands'allerbeste bluesbands. The Shack, aanvang 16.00 uur. Entree is gratis.

Hoofddorp

Kunst

Opening tentoonstelling met werken van de schilderes Miep de Haan, met verschillende kleuren zakjes en teken- en schildermateriaal, Doopsgezinde Kerk, Hoofdweg 691, 11.30 uur.

Zwanenburg

Fietsen

Rondje Castricum (70 kilometer) en de Groenekantocht (120 kilometer), start om 8.30 uur bij S.C. De Bataaf. De kosten bedragen 3 euro.

ma 24 juni

Hoofddorp

Dans

In Sociaal cultureel centrum 't Kattegat in Hoofddorp kan iedereen op maandagavond werelddansen leren. Meer informatie: anjabos@quicknet.nl of yvonnedezwart@quicknet.nl

Hoofddorp

Fietsen

Start Avondfiest4daagse vanaf clubgebouw van RTC Hoofddorp, Sportcomplex Toolenburg, Hoofdweg 861 in Hoofddorp. Dagelijkse starttijd is tussen 18:30 en 19:30 en inschrijven kan vanaf 18:00 uur.

dinsdag 25 juni

Hoofddorp

Popmuziek

Optreden Choose Life Tribute in Poppodium Duyker, aanvang 20.00 uur. Op deze geboortedag van George Michael wordt er een muzikale ode aan diens leven gebracht. Naast de 'Wham!' classics en zijn solosuccessen, is er ook aandacht voor de minder bekende songs van Michael.

Hoofddorp

Muziek

In het kader van 'iktoon maand van de amateurkunst' is er in in Schouwburg De Meerse een optreden van de pop-jazz band Cat's Groove en het maatschappij kritisch koor Morrend Volk, aanvang 20.00 uur.