• pr

Cultuuragenda Haarlemmermeer

do 27 juni

Hoofddorp

Popmuziek

Frisse Duyck in Poppodium Duycker, aanvang 19.30 uur. Tijdens Frisse Duyck maak het publiek iedere maand kennis met de nieuwste namen uit de Nederlandse muziekscene. Deze keer: Ziggy Splynt, POM, Minor Citizen en LEAP.

vr 28 juni

Hoofddorp

Kinderevenement

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Bij Jeugdland Hoofddorp, Redenburgsingel 100, kunnen kinderen terecht tussen 10.00 en 17.30 uur, entree 2 euro.

Hoofddorp

Muziek

In de Podiumzaal van Pier K Hoofddorp vindt voor de vijftiende keer het Compositieconcert plaats in het kader van het Compositieproject. Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.

Za 29 juni

Schiphol

Fietsen

Toertocht met het thema 100 jaar Schiphol, start tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Jetssupport, Thermiekstraat 158. Deelname kost 10 euro, of 20 per gezin.

Nieuw-Vennep

Festival

in de Muziekkoepel en op het Harmonieplein vindt het derde Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats, met een mix van verschillende culturen. De ingrediënten van het Full Colour Festival zijn muziek, proeven, dans, markt, modeshow en IkToon. Start om 12.45 uur.

Hillegom

Vakantie

Openingsweekend De Jong Kampeer & Recreatie met als thema "Goed voorbereid op vakantie". In de grote kampeer- & outdoorwinkel van De Jong zijn allerlei voordelige vakantiekoopjes te vinden en worden er speciale demonstraties gehouden. Meer info vindt men op www.dejongrecreatie.nl

Hoofddorp

Markt

Op het P-Punt in Graan voor Visch wordt tot en met oktober iedere laatste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 14.00 uur een traditionele kofferbaktmarkt gehouden. De 29e is het dus weer zo ver.

Aalsmeerderbrug

Lezing

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40- '45 biedt om 13.00 uur een lezing over Onderscheidingen voor het Verzet. Spreker is Rogier Rijpkema (luitenant-kolonel KLu b.d.).

Nieuwebrug

Markt

Zorgboerderij De Straalhoeve (Vijfhuizerdijk 231) houdt van 11.00 tot 15.00 uur een grote streekmarkt, tevens open dag. Er is verkoop van eigen biologische graseieren en zelfgemaakte biologische jam, er zijn kraampjes met streekproducten als bier, groenten, kaas en bloemen, er zijn rondleidingen en demonstraties wol spinnen en netten breien.

Hoofddorp

Muziek

Popkoor Haarlemmermeer presenteert in Poppodium Duycker filmhits onder begeleiding van dirigent en pianist Boris Kothuis. Kothuis. Het gaat onder andere om 'This Is Not America' van Felcon & The Snowman, 'Skyfall' en 'Goldeneye' van James Bond en 'Grease Lightning' uit de film 'Grease'. Een gevarieerd repertoire komt voorbij. Het concert start om 20:00 uur.

Zondag 30 juni

Hoofdddorp

Theater

Start productieklassen JTS Academy, dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer.

Hillegom

Vakantie

Openingsweekend De Jong Kampeer & Recreatie met als thema "Goed voorbereid op vakantie". In de grote kampeer- & outdoorwinkel van De Jong zijn allerlei voordelige vakantiekoopjes te vinden en worden er speciale demonstraties gehouden. Meer info vindt men op www.dejongrecreatie.nl

Hoofddorp

Centrummarkt

Zondagmarkt in Hoofddorp. De Marktlaan staat van Febo tot Stamplein vol met marktkramen, steeds tussen 12.00 en 17.00 uur. Tientallen deelnemers bieden de leukste, lekkerste, nieuwste en mooiste braderie artikelen aan. Ook kan men hand-home made artikelen en verzamelobjecten bewonderen. Komende zondag is het weer zo ver. De rest van het programma: 27 juli, 24 augustus, 28 september, 26 oktober en 30 november.

Maandag 1 juli

Badhoevedorp

Feestweek

Start feestweek in zorgcentrum Meerwende, met onder andere Goochelaar, High Tea, Knuffelen met hond, optreden Marco de Hollander, Uiteten in de tent en op vrijdag een straatfeest met merkt en knuffeldieren.