CVB haakt in op cybercrime

NIEUW-VENNEP Computer Vereniging Bollenstreek/Haarlemmermeer (CVB) beleeft binnenkort een mijlpaal. In oktober bestaat de vereniging namelijk 35 jaar. Het is een bloeiende vereniging met 250 leden en helpt ze om computerproblemen op te lossen, ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen.

Zaterdag 7 oktober wordt tijdens de maandelijkse bijeenkomst binnen de vereniging aandacht aan het mooie jubileum besteed met onder meer een presentatie, verzorgd door de Rabobank Regio Schiphol, rond het thema cybercrime, (on-)veiligheid op het internet. Criminaliteit op internet kost de Nederlandse economie elk jaar 10 miljard euro, zo bleek vorige week uit een onderzoek van Accountantskantoor Deloitte. De resultaten werden gepresenteerd aan het ministerie van Economische Zaken, bij het begin van de Cyber Security Week in Den Haag. De presentatie bij CVB is van 10.00 tot 15.30 uur in de grote zaal van Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318.

De doelgroep van CVB bestaat merendeels uit oudere(n) en startende computergebruikers die nog moeite hebben met het gebruik van een computer of laptop of het lezen van digitale aankondigingen. De bijeenkomsten worden gehouden op de eerste zaterdag van de maand in Het Trefpunt. Dan kan er gratis gebruik worden gemaakt van (draadloos) internet. Er is een internetcafé met laptops, hard- en softwareondersteuning (technische vraagbaak), een cursushoek, en (met uitzondering van de jubileumbijeenkomst) een winkel voor nieuwe of tweedehands computers en onderdelen. Naast de cursus Windows 10 zijn voor het komende seizoen weer diverse themadagen gepland waarin demonstraties en presentaties over actuele onderwerpen zullen worden gehouden. Deze worden gegeven door genodigden of leden die kennis hebben van specifieke programma's of software.

Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.decvb.nl.