• Pixabay.com

D66 pleit voor voldoende drinkwater bij evenementen

HOOFDDORP D66 heeft in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders aangedrongen dat er bij zomerse evenementen voldoende gratis drinkwater beschikbaar is. Aanleiding voor de vragen is het gebrek aan water vorige maand bij het Central Park Festival in Nieuwegein, waar meerdere bezoekers verhit raakten en er nauwelijks drinkwater te krijgen was. Er waren alleen flesjes water te koop voor zes euro.

D66-raadslid Pablo Meegdes heeft de kwestie van gratis drinkwater al eens eerder aangekaart in de gemeenteraad. Dat heeft ertoe geleid dat er water bij het jaarlijkse dancefestival Mysteryland tegenwoordig voldoende drinkwater aanwezig is.

D66'er Meegdes vindt dat het daar niet moet bij blijven. "Bij zeer zomerse temperaturen kan het niet zo zijn dat festivalbezoekers een duur flesje water moeten kopen en dat er onvoldoende of geen gratis watertappunten aanwezig zijn. We horen daarom graag hoe de gemeente op dergelijke weersomstandigheden inspeelt en tijdens evenementen in onze polder bezoekers kunnen voorzien van een koud glaasje gratis water."

Het raadslid is ook benieuwd hoe het staat met het plan om een aantal gratis watertappunten in de gemeente aan te leggen. D66 heeft daarover eerder een motie ingediend in de gemeenteraad en wil nu weten of de tappunten functioneren en mogelijk kunnen worden uitgebreid. Meegdes: "Het drinken van kraanwater is gezond, goedkoop en milieuvriendelijk. Bovendien willen wij wat doen aan de 'plastic soep' . Plastic drinkwaterflesjes dragen hier in sterke mate aan bij."