Datum kort geding De Groene Gaper gewijzigd

HOOFDDORP De datum waarop het kort geding tegen de komst van coffeeshop De Groene Gaper plaatsvindt, is gewijzigd. De geplande datum was donderdag 30 juli, deze is gewijzigd naar vrijdag 31 juli om 9.30 uur in de rechtbank in Haarlem aan Stationsplein 80. Tijdens deze zitting wordt verzocht om schorsing van het besluit van de burgemeester om vergunning te geven aan De Groene Gaper.

Het kort geding is aangespannen door bewoners en bedrijven uit het gebied Hoofddorp-Noord om de afgifte van een vergunning voor de coffeeshop tegen te houden. De coffeeshop wil zich vestigen in de Graftermeerstraat. De Wijkraad roept bewoners op om de zitting bij te wonen, om te laten zien dat er draagvlak is vanuit de wijk.

Na het kortgeding volgt een bodemprocedure. Mocht dit niets opleveren dan wordt er overwogen om een schadevergoeding te eisen, kondigt advocaat Giltay Veth aan namens zijn cliënten. Omwonenden en omliggende bedrijven vrezen voor een waardedaling van hun vastgoed, permanente overlast en minder parkeergelegenheid.