• Vliegende Koninklijke DC-3 Dakota

    Jimmy van Drunen

DC-3 Dakota weer in de lucht voor een dagtocht

SCHIPHOL De Koninklijke DC-3 Dakota 'Prinses Amalia' gaat zaterdag 13 augustus weer de lucht in voor een dagtochjt. Daarbij doet de DC-3 onder andere Maastricht Aachen Airport en Rotterdam The Hague Airport aan.

Het historisch vliegtuig vliegt op een hoogte van 1400ft (ca 450 meter) over een afwisselend Hollands landschap, met steden en pittoreske dorpjes, maar ook de grote rivieren en mooie natuurgebieden.

De PBA vertrekt zaterdag 13 augustus om 10.30 uur vanaf het Jet Center op Schiphol-Oost. Op Maastricht Aachen Airport kan een echte Limburgse vlaai geproefd worden en bij de tussenstop op Rotterdam The Hague Airport kan geluncht worden.

De totale vliegtijd is 2 uur en 15 minuten en wordt gecompleteerd met een Dakota Experience. De piloot van de Dakota loopt met de passagiers rond het vliegtuig en vertelt onder andere hoe hoogteroeren werken, hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren en het levensverhaal van het historische vliegtuig waarmee gevlogen wordt.

De dagvlucht kost, inclusief de Dakota Experience, 295 euro voor donateurs. Vrienden van DDA Classic Airlines krijgen een korting van 35 euro. Reserveren kan via de website www.dutchdakota.nl of via 0320-292316 (donderdag tijdens kantooruren).