'De Brug der Zuchten' weer niet in handen van Haarlemmermeer

ZWANENBURG De strijd om de titel 'De Brug der Zuchten' is en heuse kraker geworden. In ontmoetingscentrum De Olm werd vrijdag 20 maart door de burgemeesters en wethouders van de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude op de biljarts van biljartvereniging 't KAB om de titel gestreden. In de finalepartij moest burgemeester Theo Weterings zijn meerdere erkennen in collega Pieter Heiliegers. Einduitslag Haarlemmerliede 38 en Haarlemmermeer 37 punten.

Het biljarttoernooi draagt nog steeds de naam "De Brug der Zuchten" (een replica van de verkeersbrug die Zwanenburg en Halfweg met elkaar verbindt), maar omdat de gemeente Haarlemmerliede al 5 keer heeft gewonnen en daardoor vast in hun bezit was gekomen, wordt er nu om een replica van 'De Bietenbrug' gestreden.

Het team van Haarlemmermeer bestond uit burgemeester Theo Weterings en de wethouders Adam Elzakalai, Marjolein Steffens, Tom Horn en John Nederstigt. Haarlemmerliede trad aan met burgemeester Pieter Heiliegers en de wethouders Bob Graal en Raymond van Haeften.

Na het welkomstwoord van de voorzitter van de biljartclub, Piet van Schaik - en de uitleg van de spelregels door wedstrijdleider Kees Verhagen -, werd er na het inspelen begonnen met de eerste ronde. Het college van Haarlemmermeer was, aangezien de vorige editie werd verloren, gebrand op revanche. De eerste ronde werd dan ook gewonnen met 17 tegen 10 punten. De tweede ronde ging met 13 tegen 7 punten naar Haarlemmerliede. De derde en laatste ronde ging gelijk op en eindigde in 9 tegen 9 punten. De finale partij tussen beide burgemeesters werd een kraker. Met een tussenstand van 33 tegen 32 in het voordeel van de Haarlemmermeer, moesten beide burgervaders uitmaken wie 'De Bietenbrug' mee naar huis mocht nemen. De partij ging lange tijd gelijk op, bij iedere carambole ging er bij de toeschouwers een luid gejuich op. Met nog twee beurten te gaan was de stand nog steeds gelijk, maar met een paar mooie caramboles brak Pieter Heiliegers de weerstand van zijn collega Theo Weterings.

Voor biljartvereniging 't KAB was het, net als vorig jaar, een zeer geslaagd toernooi.

Ook zin om te biljarten? Neem dan contact op via (020) 497 40 62.