• Jos van Rooijen

'De Monarch Hoofddorp is alleen voor huur'

HOOFDDORP Het appartementencomplex dat op dit moment wordt gebouwd op de hoek van Altenburg en Assumburg gaat bestaan uit 97 appartementen voor de verhuur. Een eerder bericht in HCnieuws dat het bij de appartementen gaat om een combinatie van huur en koop, berust op een misverstand en niet volledige achtergrondinformatie. Dat blijkt uit navraag bij de ontwikkelaar van het appartementencomplex (Van Rhijn Bouw uit Katwijk) en bij de gemeente, in dit geval de wethouder Wonen (Jurgen Nobel).

Van Rhijn Bouw wilde aanvankelijk een appartementencomplex bouwen op de voormalige locatie van een automobielbedrijf annex benzinestation met deels huurappartementen in het middensegment en een groot aantal appartementen in de categorie koop. Zo is het plan ook gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst in het restaurantdeel van Het Spectrum (nu gesloopt).

De gemeente heeft toen de verplichting opgenomen dat de ontwikkelaar zich inspant om ten minste 25 procent van het programma (zijnde miunimaal 25 appartementen) te leveren aan een (institutionele) belegger. Die moest deze appartementen op de markt brengt ten behoeve van het middensegment. Zover kwam het echter niet, omdat de ontwikkelaar gaande het proces het complex met de naam de Monarch in zijn geheel verkocht aan Bouwinvest. Deze partij koos er vervolgens voor om naast de genoemde verplichting de overige appartementen aan te bieden als vrije sector huur. Een vrijheid die Bouwinvest heeft, aldus de woordvoerder van de wethouder.

Bij HCnieuws was die laatste informatie (nog) niet bekend, vandaar dat er bij het fotobijschrijft geschreven werd over een combinatie van huur en koop. De Monarch is, zo blijkt, alleen voor huur.