De Stip wordt De Hype

NIEUW-VENNEP Nieuw verfje, nieuw muziekpodium, nieuwe beheerder, nieuwe start. En daarbij hoort ook een nieuwe naam. Jongerencentrum De Stip aan de Venneperweg gaat vanaf februari verder als De Hype.

'Er was een terugloop van het aantal bezoekers. De Stip had een nieuwe boost nodig', legt Timo Kruissel (25) uit. Hij is per 1 januari aangesteld als de nieuwe beheerder van het jongerencentrum. Momenteel wordt het gebouw opgeknapt, waarna op 7 februari de officiële heropening plaatsvindt. Die avond zal de Nederlands-Poolse rapper Mr. Polska optreden in Nieuw-Vennep.

Doodzonde Uit een vorig jaar door de stichting Menes gehouden enquête onder de Vennepse jeugd bleek dat heel veel jongeren niet precies wisten wat de doelgroep van De Stip was en wat daar allemaal te doen was. 'En dat is natuurlijk doodzonde, dat daar dan geen gebruik van wordt gemaakt', zegt Kruissel, 'want dit is een prachtig pand met veel mogelijkheden. Ik hoop dat jongeren die mogelijkheden nu gaan ontdekken. Het is belangrijk om een goede plek te hebben waar de jeugd zijn eigen ding kan doen, zonder op straat of hangplekken te hoeven hangen.'

Playstation Het jongerencentrum richt zich in eerste instantie op jongeren tussen de 12 tot en met 17 jaar, en is voor hen iedere dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond geopend van 19.00 tot 23.00 uur. Op vrijdagmiddag is de jongere jeugd van 9 tot en met 12 jaar er welkom. In het jongerencentrum zijn onder meer een televisie en playstation aanwezig.

Verder wordt er ook het jongerenwerk van Meerwaarde uitgevoerd. Daarnaast biedt Stichting Maatvast inloopavonden, workshops (o.a. zelfverdediging) en tienerfeesten aan. Jongeren worden daarnaast ook zelf in de gelegenheid gesteld activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan een disco- of bandavonden. Op het muziekpodium zijn beginnende dj's en bandjes uit de omgeving ook welkom.

Kruissel mikt om te beginnen op een volle bak tijdens de heropening 7 februari: 'Ik hoop dat De Hype een hype wordt, en blijft.'

Hobbit Het is overigens niet de eerste keer dat het pand aan de Venneperweg 298 een nieuwe naam krijgt. De voormalige roomskatholieke kapel is al vanaf de jaren zestig in gebruik als jongerencentrum, en heette aanvankelijk The Hobbit.

Meer info over de heropening staat op de nieuwe website: www.jcdehype.nl.