• Archief BDU Media

'Debat over groei Schiphol ligt helaas stil'

HOOFDDORP Wethouder Adam Elzakalai van Luchthavenzaken vindt het jammer dat de onderhandelingen in Den Haag voor een nieuwe regering deze week zijn gestrand. Zolang er geen nieuw kabinet is, ligt ook de discussie over de groei van Schiphol stil, zo zei de wethouder dinsdag tijdens het persuurtje.

Collega Derk Reneman van Verkeer en Vervoer sloot zich daarbij aan. Volgens hem worden er nu ook voorlopig geen besluiten genomen over verkeerszaken. Dat zou volgens hem wel moeten.

Een discussie over de verdere groei van Schiphol is op korte termijn hard nodig. Het aantal reizigers op de luchthaven neemt plotseling enorm toe. Vorige maand bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid een kritisch rapport naar buiten, waarin staat dat de vliegveiligheid op Schiphol in het geding als het vliegverkeer toeneemt.

Het college van burgemeester en wethouders onderschrijft de belangrijkste conclusie uit het onderzoek. Ook B en W zijn van mening dat Schiphol niet kan groeien voordat er maatregelen worden genomen op het gebied van de vliegveiligheid.

Het college bespreekt de nijpende situatie op Schiphol binnenkort met de gemeenteraad.