• Redactie

Deze zomer overleg over beter gebruik accommodaties

[HOOFDDORP[ Deze zomer worden er in meerdere kernen van de gemeente gesprekken gevoerd over een beter gebruik van bestaande accommodaties. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persgesprek.

De gemeente startte begin vorig jaar met een uitvoerig onderzoek naar alle maatschappelijke activiteiten in de polder en de gebouwen waar die worden gehouden. Eén van de doelen van het onderzoek is om te kijken of de bestaande ruimte niet veel beter kan worden benut. Sommige centra staan namelijk negentig procent van de tijd leeg.

Volgens wethouder Steffens heeft het onderzoek een tijd stil gelegen, maar wordt het nu met volle vaart voortgezet. Er is al met alle gebruikers en beheerders van accommodaties gesproken en die gesprekken worden deze zomer afgerond.

Dan ontstaat er een overzicht van alle activiteiten in de hele gemeente. Steffens benadrukte dat het absoluut niet de bedoeling is om activiteiten stop te zetten. "Sommigen denken misschien: het gaat die gemeente om de centjes dus ze zullen wel activiteiten willen afstoten, maar dat is zeker niet onze bedoeling."

De wethouder zei daarentegen geen garantie te kunnen geven dat alle accommodaties aan het eind van de rit open kunnen blijven. Daarover vallen op korte termijn echter zeker geen beslissingen, aldus Steffens. Zij verwacht de uitkomst van het brede onderzoek pas dit najaar op haar bureau. Daarna gaat het bestuur zich er pas over buigen. "En dan is het zeker niet van: klapbang dat gaan we eens even aanpakken. Nee, misschien is het wel een proces van jaren voordat er daadwerkelijk iets gaat veranderen."