• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Dik Tromschool opent boekenweek met griezeldans

HOOFDDORP Het thema van de kinderboekenweek 2017 is griezelen. En wie dat nog niet wist, die had woensdagochtend vooral een bezoekje moeten brengen aan de Dik Tromschool in Hoofddorp. Overal waar je keek: griezels. Zelfs de leerkrachten deden mee.

Bloedspetters op je T-shirt. Spinnenwebben op je gezicht. Lange kromme neuzen. Vleermuiskleding en heksenhoeden. De leerlingen van de Dik Tromschool hebben zich woensdagochtend uitstekend gehouden aan het thema van de kinderboekenweek: griezelen.

En dat niet alleen. Onder leiding van meester Jeroen (ook verkleed ls griezel) lieten kinderen zien dat je ook kunt dansen op het thema griezelen. Op een podium op de speelplaats lieten ze hun ouders zien waar ze de afgelopen weken hard voor hadden geoefend.

De dans en het verkleden (ook door de leerkrachten) maken allemaal deel uit van een uitgebreid programma dat een speciale commissie heeft samengesteld in het kader van de kinderboekenweek. Zelf griezelverhalen schrijven hoort daar ook bij, inclusief de verkiezing van het beste griezelverhaal. Op 19 oktober, tijdens de kijkdag, krijgt de winnaar een oorkonde en gouden griffel.

De kinderboekenweek loopt van woensdag 4 oktober t/m zondag 15 oktober. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep is Janneke Schotveld.