• Trudy Witteman

'Dorps- en wijkcentra moeten energiezuiniger'

HOOFDDORP De dorps- en wijkcentra in de gemeente moeten veel duurzamer worden dan nu het geval is. De gemeente wil helpen de gebouwen energiezuiniger te maken. Dat zei wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek.

Volgens Steffens is het met de energieprestaties bij sommige accommodaties soms erg slecht gesteld. Als voorbeelden noemde zij de centra De Oude Waterwolf in Vijfhuizen, De Reede in Rijsenhout, het Eiland in Beinsdorp, De Meerkoet in Lisserbroek en 't Kattegat in Hoofddorp. De wethouder wil binnenkort in Vijfhuizen de aftrap geven voor de campagne.

De Oude Waterwolf is wat energie betreft volgens de wethouder zo lek als een mandje. Het is de bedoeling dat de vier andere centra daarna worden aangepakt.

De gemeente trekt geld uit om de wijkcentra energiezuiniger te maken. Volgens wethouder Steffens kan dat geld worden terugverdiend doordat de gemeente minder subsidie hoeft te geven voor de energielasten.

Volgens Steffens wil de gemeente dolgraag dat inwoners en ondernemers zich inzetten voor de milieudoelstellingen. ,,Wij willen dan wel zelf het goede voorbeeld geven.''