Dorps- en wijkraden tegen windpark in zuiden polder

NIEUW-VENNEP Zes dorps- en wijkraden uit het zuiden van Haarlemmermeer hebben in een brief aan de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post aangegeven tegen de bouw van een windpark te zijn in hun gebied. Volgens de organisaties wordt het initiatief niet gesteund door inwoners van het zuidelijk deel van Haarlemmermeer.

Gedeputeerde Post zei kort geleden tijdens een politiek café van de VVD dat de locatie Haarlemmermeer-Zuid wordt meegenomen in de zoektocht naar de mogelijke locaties voor windturbines. De dorps- en wijkraden zijn daar verbaasd over, omdat Noord-Holland eerder juist fel tegen deze locatie was en er zelfs rechtszaken over heeft gevoerd met de gemeente Haarlemmermeer.

Raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal wilde donderdag weten of de gemeente de gemaakte proceskosten gaat terugvragen nu de provincie de veelbesproken locatie nu toch weer gaat onderzoeken. Zij vroeg of de mening van de dorps- en wijkraden ook kan worden meegenomen in een onderzoek naar de draagkracht voor een windpark in Haarlemmermeer-Zuid.

Wethouder John Nederstigt zei dat de gemeente niet van plan is om de proceskosten terug te vorderen van de provincie. Hij voegde eraan toe dat het college gewoon het burgerinitiatief uitvoert voor realisatie van het windpark in Haarlemmermeer-Zuid. Dat plan is eerder aangenomen door een raadsmeerderheid.