• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Drakenrace zet klassement op z'n kop

VIJFHUIZEN Met China als thema van de feestweek mag een drakenrace niet ontbreken, vonden ze in Vijfhuizen. Feestweekteam My Home, al 26 jaar present, bedacht een spel en vijftig teams verschenen aan de start met een zelf gemaakte Chinese draak.

Maar niet zomaar een draak. Hij moest voldoen aan strenge eisen op het gebied van afmetingen en details. Het maken van de draak zorgde al voor veel voorpret én lege flessen bij deelnemers die aan het begin van de feestweek hun creaties moesten laten keuren.

Een scharnierende loopplank, een waterbak, een theezeefje met rijst tot de rand gevuld zien te houden als je over strobalen wordt gestuurd, huppen op een skippybal en tot slot puzzelstukken met Chinese karakters op de juiste plaats zien te krijgen. En de tijd die maar onverbiddelijk doortikt. Is in China een drakenrace een eeuwenoud traditioneel volksfeest, in Vijfhuizen was het voor veel teams een draak van een spel. Echter niet voor de Nachtbrakers en My Home zelf die na een enerverende strijd als overwinnaars uit de bus kwamen en zich op het podium konden laten toejuichen. Want ook dat is Feestweek Vijfhuizen: het podium in de feesttent mogen beklimmen. Al is het maar voor één keer.

Vanavond het Zuihòu-spel, voor de teams de laatste mogelijkheid om nog iets aan het klassement te kunnen veranderen. Zaterdag, de laatste dag van de feestweek de jaarmarkt en immense vrijmarkt die beide worden omlijst met veel activiteiten. Gevolgd door het grote slotfeest met de uitreiking van de felbegeerde Supercups.