Drie mannen met vals geld aangehouden

SCHIPHOL De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week op Schiphol drie Italiaanse mannen - 18, 20 en 21 jaar - aangehouden op verdenking van het aanbieden van vals geld en/of oplichting.

Marechaussees kregen vorige week maandag omstreeks 17 uur de melding dat drie mannen hadden geprobeerd om met vermoedelijk valse 100 euro biljetten een vliegticket te kopen. Dit was niet gelukt omdat de luchtvaartmedewerkster het biljet niet aan wilde nemen. Het drietal zou eerder die dag bij verschillende restaurants en winkels op de luchthaven ook mogelijk valse biljetten van 100 euro hebben aangeboden.

Nader onderzoek wees uit dat de drie verdachten de volgende dag zouden uitreizen naar Italië. Het observatieteam kon met de doorgegeven signalementen een oogje in het zeil houden. Toen eenmaal één van de verdachten vermoedelijk een vals biljet van 100 probeerde te gebruiken bij een winkel kon het observatieteam toeslaan. Alle drie de verdachten konden hierna bij de uitgaande gate worden aangehouden. Zij waren in het bezit van ongeveer 1500 euro vals geld. Dit is in beslaggenomen.

De Marechaussee, het Team-Vervolg-Onderzoeken (TVO), heeft een onderzoek ingesteld. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven als verdachten aangemerkt.