'Duycker-concerten naar de mensen toe brengen'

HOOFDDORP Een openluchtconcert op een prachtige locatie ergens in Haarlemmermeer. Als het aan Poppodium Duycker ligt, gaat dat vanaf volgend jaar regelmatig gebeuren. "In de Duycker-programmering willen we concerten opnemen die buiten de muren van ons eigen gebouw plaatsvinden. In de podiumwereld in binnen- en buitenland zie je dat er steeds vaker buiten de stad wordt geprogrammeerd", vertelt Onno Blom van Poppodium Duycker.

MOOIE POLDER Hij noemt als voorbeeld de Melkweg, het multimediacentrum in Amsterdam voor popmuziek, dans, theater, film en andere beeldende kunsten. "Dat centrum programmeert bijvoorbeeld optredens in het Amsterdamse Bos. Haarlemmermeer is een hele mooie polder en leent zich daar ook uitstekend voor. Er zijn hier heel veel plekken die geschikt zijn voor openluchtevenementen", vervolgt Blom. Collega Emma Huibertsvult aan:"We zijn een podium voor heel Haarlemmermeer. Omdat het zo'n wijdverspreid gebied is, moet je ambitie naar buiten gericht zijn. Ik denk dat Duycker producties naar de mensen toe moet brengen."

WOUTER HAMEL De eerste Duycker op Locatie is bij het Kunstfort bij Vijfhuizen op 20 september. Met-een wordt flink uitgepakt met een optreden van de bekende Nederlandse jazz- en popartiest Wouter Hamel.Onlangs nog was hij veel in de media, met optredens bij het tv-programma Linda's Zomerweek en op Radio 3 bij Giel. "Duycker is een popzaal met een zo breed mogelijk kader, dus van deathmetal tot gabber tot singer songwriter.Wouter Hamel past daar perfect in. Hij heeft een muziekstijl die aansluit bij alle leeftijden. Hij is lekker toegankelijk en een breed publiek zal van zijn optreden genieten", legt Onno uit.

SPANNEND Het is de eerste keer dat Duycker buiten het eigen vertrouwde podium in het Cultuurgebouw een groot concert neerzet. Om uit te vinden of het idee van Duycker op Locatie aanslaat bij de Haarlemmermeerse inwoners is dit optreden een zogenoemde try-out, vertellen Blom en Huiberts. Als het aan hen ligt, blijft het niet bij deze ene try-out: "Het is echt wel spannend. We zijn bij Fort bij Vijfhuizen uitgekomen omdat het zo'n mooie buitenlocatie is. Natuurlijk moeten we achteraf evalueren. Maar in de zomer van volgend jaar zouden we er graag een concertreeks willen realiseren. We verwachten dat het Fort bij Vijfhuizen voor bezoekers een unieke concertbeleving creëert."

RESTAURANT 'T FORT Speciaal voor deze Duycker op Locatie try-out opent Restaurant 't Fort de deuren op een zondagavond. Zo kunnen de concertbezoekers eerst van een heerlijk diner genieten om daarna meteen door te gaan naar het concert van Wouter Hamel.

Duycker op Locatie, Wouter Hamel (staconcert) op zondag 20 september, Kunstfort bij Vijfhuizen, kaartverkoop via www.duycker.nl.