• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Echtpaar Zwart viert hun 60-jarig huwelijk

BADHOEVEDORP Burgemeester Weterings heeft maandag een felicitatiebezoek gebracht aan echtpaar Zwart om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Annie en Piet hebben elkaar leren kennen tijdens één van de dansavonden bij De Waterwolf in Badhoevedorp. Op 14 december 1955 zijn zij voor de wet getrouwd. Echter, naar goed katholiek gebruik moest er in die periode gevast worden en daarom is het echtpaar pas op 4 april voor de kerk getrouwd. Deze datum hebben zij altijd als 'officieel' beschouwd om dat er toen ook pas gefeest mocht worden.

Tot 1994 heeft het echtpaar op het geboorteadres van de heer Zwart in Sloten gewoond. Samen met zijn broer Wim heeft hij in 1955/56 het bedrijf van zijn moeder, die weduwe was geworden, overgenomen. Eén van de dochters van het echtpaar Zwart woont nog steeds in het ouderlijk huis in Sloten wat in 1928 door haar opa is gebouwd.

Mevrouw Zwart werkte in een kruidenierszaak in Hoofddorp toen ze haar aanstaande leerde kennen. Haar man en zijn broer hebben met hard werken de tuinderij van hun moeder weten op te bouwen tot een bloeiende orchideeënkwekerij. Het zeer succesvolle bedrijf was zijn grote trots en is in 1994 verkocht aan de gemeente Amsterdam wegens onteigening.