Een uur langer winkelen in Centrum Hoofddorp

HOOFDDORP In het Centrum van Hoofddorp kunnen winkeliers er voor kiezen om vanaf 1 april een uur langer open te blijven op zaterdag en zondag. Uit een enquête onder de winkeliers van Hoofddorp Winkelstad is gebleken dat hier behoefte aan is.

Dat winkelen nog steeds de grootste vrijetijdsbesteding is, is geen geheim. Dat de huidige consument steeds minder tijd heeft evenmin. De koopzondag, kort geleden nog omstreden, is nu landelijk de meest populaire fun shopping dag voor de klant en de op een na beste omzetdag voor de ondernemers. Uitbreiding van winkeluren om de consument nog beter te bedienen, ligt dus voor de hand.

Het Bestuur en Centrummanagement van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum volgt de ontwikkelingen in 'retailland' op de voet. Daarbij wordt ook naar de omliggende concurrentie gekeken. In het centrum van Hoofddorp zijn zowel de kleine, lokale speciaalzaken als grootwinkelbedrijven gevestigd. De grote filiaalbedrijven voeren vaak al een beleid voor al hun vestigingen, om, waar mogelijk, de deuren verder te openen. Voor de kleine winkeliers is dat vaak echter ongewenst of niet haalbaar. De huidige consument daarentegen verwacht inmiddels bijna 24 uur te kunnen winkelen, ofwel thuis achter de computer, dan wel fysiek in de winkel.

Het overgrote deel van de Hoofddorpse ondernemers blijkt voor uitbreiding van de winkelopenstellingstijden of is voornemens aan te haken, zodra het merendeel of de grootste filiaalbedrijven open gaan. Vanaf 1 april worden dan ook de openingstijden uitgebreid. Dat betekent dat op zaterdag en zondag de winkels in plaats van 17 nu tot 18 uur open zijn.

FEESTDAGEN Ook voor de feestdagen gelden nieuwe openstellingtijden. Zullen op 2e Paasdag (6 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (14 mei) en 2e Pinksterdag (25 mei) de winkels van 12 tot 18 uur (hier worden de nieuwe koopzondagtijden gevolgd) open zijn.

Op Koningsdag zullen de horeca en een aantal foodwinkels als de supermarkten en bakkers geopend zijn, maar de overige winkels nauwelijks tot niet. Ook op 2e Kerstdag blijven de winkels gesloten.

De koopavond is in Hoofddorp Winkelstad is en blijft op vrijdag.