• Jos van Rooijen

Eerste afscheid voor drie bestuursleden Huurdersvereniging

HOOFDDORP Betrokken bestuurders, constructief overleg en weten wat er speelt. Deze lovende woorden waren woensdagmiddag gericht aan Theo Vermeij, Okkie van der Vliet en Aris Verbeek. De drie bestuursleden nemen 3 april tijdens de Algemene Ledenvergadering officieel afscheid van de Vereniging Huurders Haarlemmermeer. Woensdagmiddag was er alvast een afscheidsreceptie.

Een mooi moment derhalve voor afscheidswoorden, afscheidscadeaus en kort terugblikken op de jaren dat ze actief zijn geweest als respectievelijk vice penningmeester, voorzitter en vice voorzitter van en voor de VHH. En dat zijn, zeker bij elkaar opgeteld, heel wat jaren. Zo is Vermeij bijvoorbeeld al sinds de oprichting in 1996 bij de Vereniging Huurders Haarlemmermeer betrokken. Voorzitter Van der Vliet is sinds 2009 betrokken bij de huurdersbelangenvereniging. Als huurder bij een commerciële verhuurder werd hij destijds benaderd door de VHH om als gebiedsvertegenwoordiger in Hoofddorp-Centrum op te treden. Na een sabbatical van een jaar werd hij eerst vicevoorzitter en om daarna voorzitter te worden. Verbeek, vice voorzitter, startte als gebiedsvertegenwoordiger en is sinds 2012 bestuurlid.

De VHH zelf is ontstaan uit een fusie van Stichting Huurders Belangen Haarlemmermeer(SHBH) met de Bewoners Contact Raad van Woningbouw Vereniging Haarlemmermeer(WVH). Hun belangrijkste taak, als vrijwilligersorganisatie, is opkomen voor de belangen van de huurders van de ruim 12.000 huurwoningen in Haarlemmermeer. Daarvoor plegen ze regelmatig overleg met onder meer woningcorporatie Ymere.

De drie bestuursleden stoppen met hun bestuursfunctie vanwege het bereiken van de respectabele leeftijd van 75 jaar.