• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Eerste paal geslagen voor Onze Lieve Vrouwhof

HALFWEG Met het slaan van de symbolische eerste paal voor woningbouwplan Onze Lieve Vrouwhof is dinsdagmiddag een begin gemaakt met de afronding van een bijzonder project in hartje Halfweg.

Voor bouwbedrijf Badhoeve Bouw een bijzonder project dat begon met het inkorten en verbouwen van de katholieke Onze Lieve Vrouw Geboorte-kerk, gevolgd door de bouw van zeven appartementen aan de Mientekade. Het magistrale sluitstuk is de bouw van 15 woningen rond de kerk. Zeven met het godshuis als buurman, acht op de plek van de Ontmoetingsruimte en de kosterswoning. Daarnaast komen in de voormalige pastorie nog eens drie woningen. De nieuwbouw volgt de bouwstijl van de Amsterdamse School en vormt daarmee een prachtig ensemble met de kerk en de pastorie.

Om klokslag 13.30 uur klimmen wethouder Raymond van Haeften (wonen) en pastoor Bernard Zweers, gestoken in een hagelwitte jas en dito laarsen, in de imposante heimachine om de symbolische eerste paal te slaan, 16 meter lang en drie ton zwaar. Zweers doet dat als voorzitter van het parochiebestuur van MeerLiede, de voormalige eigenaar van de grond waarop de woningen worden gebouwd.  De heren bedienen de machine met vaste hand. Alsof het dagelijks werk voor ze is.

Met 75 inschrijvingen bestond voor het project grote belangstelling. Bij de gelukkigen die bericht kregen dat ze ingeloot waren ging de vlag uit en de champagnefles open. Zo ook bij Leroy van Maaren en Sanne Poelgeest, beiden geboren en getogen in het duodorp. “Lang al waren we op zoek naar een huis in Zwanenburg of Halfweg. Er staat weinig te koop. We hebben geluk gehad” klinkt het op de bouwplaats. Sanne heeft bovendien het geluk dat hun tuin en die van haar moeder straks aan elkaar grenzen. Ook Stefan en Daniëlle van Oeveren uit Zwanenburg bekennen dat ze veel geluk gehad hebben. Zij werden ingeloot voor bouwnummer 15. “Heel lang zijn we aan het zoeken geweest, maar konden niets vinden. Totdat dit plan kwam. Met ook nog eens een prachtige bouwstijl. Zelf vinden we dat we op het mooiste plekje komen wonen. Waarom we dat vinden? We hebben uitgerekend dat onze woonkamer komt op de plek waar voorheen in de kerk het altaar heeft gestaan. We komen dus op gezegende grond te wonen. Mooier kan niet.”

Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2019 opgeleverd.

Meer nieuws volgende week donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.