• Pixabay

Eigen onderzoek naar doortrekken NoordZuid-lijn

HOOFDDORP De gemeente doet een eigen onderzoek naar de kosten en baten van het doortrekken van de NoordZuid-lijn naar Hoofddorp en mogelijk Nieuw-Vennep. Dat heeft de nieuwe wethouder van Verkeer en Vervoer, Marja Ruigrok (VVD), donderdag aan de gemeenteraad gemeld.

Meerdere fracties stelden vragen over het doortrekken van de metrolijn. Sommige partijen zijn bezorgd, omdat het project een enorme investering zou vergen van de gemeente. En dat terwijl Haarlemmermeer de hand juist op de knip moet houden, omdat er sprake is van een aanzienlijke schuldenlast.

Wethouder Jurgen Nobel van Financiën zei dat er over de benodigde investeringen nog helemaal niks bekend is. Bovendien hoeft Haarlemmermeer het geld zeker niet alleen op te hoesten. De luchthaven Schiphol en Amsterdam hebben volgens hem ook veel belang bij het doortrekken van de lijn. ,,Eigenlijk heeft heel Nederland er belang bij'', aldus Nobel.

De Vervoersregio Amsterdam doet ook onderzoek naar de plannen voor het doortrekken van de NoordZuid-lijn. Dat neemt niet weg dat Haarlemmermeer er alle belang bij heeft om ook zelf een onderzoek te starten, zo zei wethouder Ruigrok tegen de gemeenteraad.